5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Babasının küllerini arıyor

Babasının küllerini de yanına alıp bisikletiyle 'Dünya Turu'na çıkan İskoçyalı turist Keith Hallagan, Mersin'deki gezisi esnasında çalınan bisikletiyle birlikte babasının küllerini arıyor.

İskoçyalı Hallagan, yaklaşık 3 gün önce Mersin Tren Garı'ndan Adana'ya gitmek üzere bilet almak için bisikletini istasyonun dışındaki duvara bırakıp, bilet gişesine doğru yöneldi. Gişedeki işlerini halledip geri döndüğünde bisikletini yerinde göremeyen Hallagan, yakındaki Mağazalar Polis Merkezi'ne giderek, bisikletinin ve bisiklet üzerindeki çantada yer alan babasının külleriyle birlikte pasaportu ve kişisel eşyalarının çalındığını ihbar etti. Hemen harekete geçen polis Hallagan'a ait olan bisikletin peşine düştü ancak yapılan çalışmalar sonuç vermedi.

Kendi çabalarıyla bisikletinin ve babasının küllerinin peşine düşen Keith Hallagan, Mersin Tren Garı'nda İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Hallagan, yaklaşık 2 yıl önce İskoçya'dan yola çıktığını ve bugüne kadar da Belçika, Almanya, Fransa, Yunanistan, Mısır ve Kıbrıs'ı ziyaret ettiği bilgisini verdi. Mersin gezisi esnasında bisikletinin çalındığını anlatan Hallagan, bisikletinin üstünde yer alan çantasında; pasaport, fotoğraf makinesi, kamera, GPS cihazı ve çeşitli özel eşyalarının bulunduğunu dile getirdi.

Hallagan, "Yaklaşık 3 yıl önce ölen babamın cesedini inanışımız gereği yakmıştık. Annem ve kız kardeşimin karşı çıkmasına rağmen babamın küllerini de yanıma alıp, onun en büyük hayali olan 'Dünya Turu'nu gerçekleştirmek istiyordum. Gittiğim her yerde onun küllerinden bir bölümünü beğendiğim yerlere bırakıyordum. Kaybettiğim her şey için çok üzülüyorum. Ama beni en çok üzen babamın küllerinin de çalınması. Bir an önce bisikletimin ve babamın küllerinin bulunmasını istiyorum. Eğer bulunmazsa babamın mezarını Mersin'de kabul edeceğim" dedi.

Bisikletinin çalındığı anda şoke olduğunu ve gittiği polis merkezinde kendisine 6 günlük geçici bir belge verildiğini ifade eden Hallagan, Türk polisinin mağduriyeti karşısında gerekli özveriyi göstererek, kendisine yardımcı olabilmek için girişimlerde bulunduğunu belirtti.

Hallagan, kafasına takılan asıl sorununsa oldukça işlek bir noktada yer alan bölgede herhangi bir güvenlik kamerasının olmaması olduğunu söyledi. Hallagan, aynı olayın İskoçya'da yaşanması halinde polisin çok kısa bir sürede güvenlik kamerası kayıtlarından hırsızın eşkalini hemen tespit edeceğini iddia etti. Şu anda hırsızın bulunmasını beklemekten başka bir çaresinin de kalmadığını belirten Hallagan, tüm bu yaşananlara karşı Türklerle ilgili olarak herhangi bir olumsuz düşünceye de sahip olmadığının altını çizdi.

"TÜRK İNSANINA KARŞI HERHANGİ BİR OLUMSUZ DÜŞÜNCEYE SAHİP DEĞİLİM"

Hallagan, "Türkiye'de böylesi bir durumla karşı karşıya kalacağımı hiç aklıma bile getirmemiştim. Tüm bu yaşananlara rağmen Türk insanıyla ilgili olumsuz bir düşüncem yok. Türk insanının yardımsever bir toplum olduğunu biliyorum. Olayın ardından bana çok yardımcı oldular, tüm imkanlarını seferber ettiler. Şu anda tek beklentim; babamın külleriyle birlikte tüm kaybettiklerime geri kavuşabilmek. Bisikletimi ve kaybolan eşyalarımı bulursam dünya turuna devam edeceğim. Eğer hiçbir sonuç alamazsam benim ve babamın tüm hayallerini burada bırakıp eve geri dönmek zorunda kalacağım. Bunun için de Ankara'ya gidip pasaport çıkartmak gerekiyor ancak hiç param kalmadı ve ne yapacağımı da bilmiyorum" diye konuştu.

Kendisinin aynı zamanda da Greenpeace üyesi olduğunu ve onların kendisine sahip çıkacağına inandığını vurgulayan Hallagan, parası olmadığı için 3 gündür aynı elbiseleri giymek zorunda kaldığının altını çizerek, olay öncesinde her sabah erkenden kalkıp banyo yaptığını ve kıyafetlerini de günlük olarak değiştirdiğine işaret ederek, ancak son 3 gündür hep aynı kirli elbiselerle sokakta dolaşmak zorunda olduğunu anlattı. Hallagan, bisikletini çalanlara da seslenerek, tek istediğinin babasının küllerine kavuşmak olduğunu söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:07:53
Güncelleme :25 Haziran 2009 Perşembe 18:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?