2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Bach Oryantal sahnede

Batı müziği, Doğu'nun enstrümanlarıyla opera sahnesinde kucaklaşacak, oryantale alışık kulaklar bach dinleyecek.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Lale Balkan tarafından sahneye konulan 'Bach Oryantal' adlı baleyi Mersinli sanatseverler için yeniden sahneleyecek.

6 Kasım Perşembe günü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan temsile yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor.

Mehmet Balkan hazırlamış olduğu koreografik plana göre eserin müziklerini; müzik dünyasında üretkenliği ve ilginç projeleriyle tanınan piyanist Anjelika Akbar'a ait olduğu belirtildi.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Selman Ada, J.S.Bach'ın müziğinin Anjelika Akbar'ın yorumuyla birlikte, vurmalıların güçlü tınısı ve dans adımlarındaki coşkulu anlatımla birlikte yaşanmışlıkların karışıkta olsa mutlu taraflarının hatırlanmasına fırsat tanıdığını söyledi. Ada, "Doğu ve Batı kültürünün ne kadar değerli bir karışım olduğunun müzik ve dansla anlatımı aynı zamanda" dedi.

Yarın akşam 20.30'da Kültür Merkezi'nde sahneye konulacak olan eserde, şu isimler rol alacak; "Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Murat Koman, Serbülent Biçer, Miray Boyacıoğlu, Viatcheslav Pegarev, Anastasia Bagaeva, Natalia Fadeeva, Seda Dereli, Mahmut Akyol, Tarkan Günal, Hasan Akyol, Görkem Cengiz, Ertan Şanal, Cenk Güner, Özge Uzun Ösmen, Göksel Toker, Önder Acar, Nihat Er, Murat Ali Cengiz, İzzet Güllü ve Önem Özden."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 21:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?