5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bahar Futbol turnuvası başladı

Erdemli Kaymakamlığı ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1. Kaymakamlık Kupası Bahar Futbol Turnuvası düzenlenen törenle başladı.

Çiftepınar Köyü futbol sahasında gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Kılıç, bu tür turnuvaların kültür tanıtımına katkıda bulunduğunu ve yeni yeteneklerin keşfine olanaklar sağladığını belirterek, “Bu turnuva, turnuva ötesinde yöre insanımızın kendi kültürlerini tanıtacakları, birbirleri ile farklı bir platformda yeniden tanışacakları ve kaynaşacakları büyük bir organizasyondur” dedi.

Gençlere sporu sevdirmek ve spora özendirmek adına yaz ayı içinde başka turnuvalarında gerçekleştirileceğini dile getiren Kılıç, “Sahile yakın köylerimizi kapsayan bu turnuvamıza 3 gurupta 10 takım katılacaktır. Takımlarımız ellerinden geldiğince mücadele edecekler ama dostluktan asla ödün vermeyecekler. Biz burada yeni yeteneklerin keşfedileceğine de inanıyoruz. Şimdiden turnuvaya katılan bütün takımları kutluyorum” diye konuştu.

Yaşanan heyecandan futbola duyulan sevginin açıkça görüldüğünü ifade eden Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe de, “Bu heyecanı sizlerle paylaşmaktan son derece mutluyum. Spor denince hoşgörü, centilmenlik kaynaşma, kardeşlik, dostluk akla gelir. Bunların turnuvamıza hakim olmasını, tatlı bir rekabetin yaşanmasını temenni ederek, turnuvanın köylerimize hayırlar getirmesini diyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ve Erdemli Ziraat Odası başkanı Adnan Dölek turnuvaya katılan takımlara birer futbol topu hediye etti.

Takımların seyircileri köy sancakları ile selamlamasının ardından temsili başlama vuruşu ile turnuva Hacıhalil Arpaç köyü ile Sıraç köyü arasındaki karşılaşma ile başladı. Karşılaşma 2-2’lik beraberlikle sonuçlandı.

Turnuvanın açılış törenine Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Tömük belediye başkanı Derviş Yıldırım, Halk Eğitim Müdürü İdris Dölek, Erdemli Ziraat Odası başkanı Adnan Dölek, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Mavi’nin yanı sıra çevre köylerden gelen vatandaşlar katıldı

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 12:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?