30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Bahar için yardım seferberliği

BAHAR İÇİN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Mersin'in Tarsus ilçesinde, bir ilköğretim okulu öğrencileri, beyninde ur olan ve acil ameliyat olması için 50 bin TL'ye ihtiyacı bulunan arkadaşları Bahar Özkur için 30 bin TL para topladı.

"Tek dileğimiz arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşması ve aramıza katılmasıdır" diyen öğrenciler, kalan miktarın toplanması için hayırseverleri yardıma çağırdı.

Beyninde göze yakın bir yerde oluşan ur nedeniyle Yeditepe Üniversitesinde acil ameliyat olması gereken ve ailesinin maddi imkanları yetersiz olan 13 yaşındaki Bahar Özkur'un çaresizliği arkadaşlarını harekete geçirdi.

Tarsus Şehit İshak İlköğretim Okulu 8-A sınıfı öğrencileri önce kendi aralarında para toplayıp durumu diğer sınıftaki arkadaşlarına iletti. Konunun basında da yer alması üzerine birçok veli konuya duyarlı davranarak Okul Müdiresi Şengül Çelikkaya'ya yardım parasını teslim etti. 30 bin TL'yi bulan para, Bahar için Yapı Kredi Bankasında açılan 873 579 55 no.lu -TR46 0006 7010 0000 0087 3579 55 IBAN numaralı hesaba yatırılacak.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, 8-A sınıfına giderek öğrencilere göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Kentte bulunan diğer okullarda da yardım kampanyası başlatıldığını kaydeden Ethem Sarı, şöyle konuştu: "Sizlerin girişimleri ile bu yardım kampanyası yayıldı. Umarım kısa süre içerisinde istenen 50 bin TL toplanır ve Bahar sağlığına kavuşur."

Ana sınıfı öğrencilerinin dahi ceplerindeki harçlıkları vermesinin çok anlamlı olduğuna dikkati çeken Ethem Sarı, şunları söyledi: "Siz öğrencilerimize, velilerimize, Sayın Kaymakamımıza, basınımıza ve tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum."

13 yaşındaki Bahar'ın sınıf arkadaşlarından Sinem Gül Kendirli de "Bahar'ın durumu bizleri çok üzüyor. Onun sağlığına kavuşması için çevremizdeki herkese yardım etmeleri konusunda söylemlerde bulunduk. Bugün okulumuzda 30 bin TL toplanmış olması bizleri mutlu ediyor. Umarım Bahar bir an önce aramıza sapasağlam döner" dedi.

Rahatsızlığının belirlendiği günden bu yana okula gidemeyen Bahar Özkur ise bir an önce ameliyat olup sağlığına kavuşmak ve sınıfındaki yerini almanın hayallerini yapıyor. Bahar Özkur, paranın tamamının temin edilmesi durumunda gelecek hafta içerisinde ameliyat masasına yatacak.

BAHAR İÇİN YARDIM SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 13:02:02
Güncelleme :3 Mart 2011 Perşembe 13:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?