5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bahçeli'den Erdoğan'a: Baybölen

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bunlar Sivas'tan öte gidemezler" sözünü eleştirerek, "Ne demek istiyorsun Başbakan? Dilinin altındaki bakla nedir? Bu üslubunla Türkiye'yi felakete sürüklüyorsun. Sen de felaketin öncüsü oluyorsun. 'Baybölen' olma, Başbakan olarak Türkiye'yi kucakla. Evet Sayın Başbakan bu gidişle 'baybölen' olacaksın. Bir zamanlar bir bölen vardı yetmedi, ama şimdi 'baybölen' olarak siyaseti geriyorlar. Türkiye'nin bölünüşünü kışkırtma, Türkiye'yi tahrik etme, kim isterse nereye ve ne zaman gideceğini bilir. Elbet bizim de bir bildiğimiz var" dedi.

MHP, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi ilk mitingini Mersin'de gerçekleştirdi. Metropol Miting Alanı'ndaki "Ülke Senin, Karar Senin, Ülken İçin Yüreğini Koy" adı altında gerçekleştirilen mitinge katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, alanı dolduran kalabalık tarafından "Devletin başına Devlet gelecek" sloganlarıyla karşılandı. Bahçeli'nin konuşması öncesi ise belediye başkan adayları kürsüye çıkarak, hep birlikte partilileri selamladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, burada yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Erdoğan'ın birleştirici olmasının yanında kaynaştırıcı ve çözüm üretici olmasını isteyen Bahçeli, Başbakan'ın "Bunlar Sivas'tan öte gidemezler" sözünü hatırlatarak, "Ne demek istiyorsun Başbakan? Dilinin altındaki nedir? Bu üslubunla Türkiye'yi felakete sürüklüyorsun. Sen de felaketin öncüsü oluyorsun. 'Baybölen' olma, Başbakan olarak Türkiye'yi kucakla. Evet Sayın Başbakanım bu gidişle 'baybölen' olacaksın. Bir zamanlar bir bölen vardı yetmedi, ama şimdi 'baybölen' olarak siyaseti geriyorlar. Türkiye'nin bölünüşünü kışkırtma, Türkiye'yi tahrik etme, kim isterse nereye ve ne zaman gideceğini bilir. Elbet bizim de bir bildiğimiz var" diye konuştu.

Her seçimin ülkeler açısından bir rahatlama dönemi olduğuna dikkat çeken Bahçeli, toplumların seçimle huzur bulması, umutlarını da yine seçimle tazelemesi gerektiğinin altını çizerek, vatandaşların da seçimle hesap sorup, seçimle iktidarlara ders vermesi gerektiğini kaydetti. Bahçeli, 22 Temmuz seçimlerine tehdit, şantaj ve istismarla girildiğini ve bu seçimin sonuçlarının bu fırsatı vermediğini, halkın huzur, refah ve kalkınma arayışlarına cevap verilemediğini savundu.

Bahçeli, "Bir yanda inançları dilinden düşürmeyen, milletimizin duygularını, umutlarını istismar eden AK Parti vardır. Diğer yandaysa devleti ve laikliği savunma iddiasıyla ortaya çıkan, yükseköğretimde başörtüsünü önleyen ve ardından çarşafa dolanan CHP vardır. Bütün gerilim ve gerginliklerin kaynağı ve odağı bunlardır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 15 günden bu yana seçim gezilerinde olduğunu, ancak kendilerinin ilk mitingi bugün Mersin'de gerçekleştirdiklerini anlatan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başbakan, gittiği her yerde bizim hala seçim meydanlarına inemediğimizi, vatandaştan kaçtığımızı söyleyip durdu. Doğrudur. Biz bu meydan savaşına onlara göre geride başladık. Ancak bizim emrimizde devletin uçakları, helikopterleri yok. Bizim meydanlara insan toplayan kamu görevlilerimiz yok. Bizim resmi araçlarımız, belediye zabıtalarımız yok. Hele bizim TOKİ denen, sanal temel atma ve ev dağıtma törenlerimiz de yok. Bizim, hiçbir işbirlikçi medya gücümüz, yandaş TRT ekranımız yok. Para babalarımız,
karanlık güçlerimiz hiç yok. Arkamızda yolsuzlukların, inanç istismarlarının lekesi de yok. Yandaşların, fırsatçıların, zekat dolandırıcılarının şaibesi de yok. Alnımız açık, yüzümüz pak, mazimiz tertemiz Allah'a şükür. Bunun için daha çok konuşarak, üstünü örteceğimiz yalanlarımız da yok. Bizim alnımız açık, yüreğimiz pak, mazimiz tertemiz. Biz yola 40 yıl önce Hakk'a sığınarak, millete güvenerek çıktık. Onurumuz ve şerefimizle bugünlere geldik."
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 15:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?