4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bakan Akdağ Mersin'de

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Mersin'e bir "Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi" yapma kararı aldıkları müjdesini verdi. Mersin'de sağlık personeli açısından il içerisinde önemli dağılım dengesizlikleri bulunduğunu belirten Bakan Akdağ, personelin hizmet puanına göre il içerisinde yer değiştirmesi yönünde çalışma yapılacağını açıkladı. 

Bir dizi inceleme ve ziyaret için Mersin'e gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'nda il genelindeki sağlık kurumlarının yöneticileri ile biraraya geldi. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ve Bakanlık'a bağlı genel müdürlüklerin uzmanları ile AK Parti Mersin milletvekillerinin katıldığı toplantı, Suphi Öner Öğretmenevi'nde yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından, alınan kararları ve değerlendirmeleri basın mensuplarına açıklayan Bakan Akdağ, Mersinliler'e hastane müjdesi verdi. Toplantıda, Mersin'de bir Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapmak üzere yoğun bir biçimde yer tespiti çalışmaları yaptıklarını anlatan Akdağ, "Yakın bir zamanda bu konuda kararımızı vererek, özellikle yeni oluşturduğumuz kamu-özel ortaklığı finansman modeli ile Mersin'e bir eğitim-araştırma hastanesi projesi kazandırmak için gayret edeceğiz" dedi. Mersin'de pratisyen hekim ve diğer sağlık personeli açısından ülkenin geneline kıyasla personel dağılımının iyi durumda olduğunu, biraz uzman hekime ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Akdağ, "Ama bütün bunlardan önemlisi il içerisinde önemli dağılım dengesizlikleri var. Toplantıda personel dağılım cetvelleri yaptık. İl valimiz, il müdürlüğümüzle birlikte il içerisinde personelin gerekli yer değiştirmelerini yapacaklar. Bunu da tamamen adil bir sisteme bağlamış bulunuyoruz. Hizmet puanlarına göre kişiler il içerisinde yer değiştirebilecekler. Bir tarafta çok fazla ebe varken, öbür tarafta yetersizlik var, bir tarafta fazla pratisyen hekim varken, öbür tarafta yetersizlik var. Oysa il pratisyen, hemşire ve ebe açısından oldukça iyi illerimiz arasında" diye konuştu. 

Mersin'deki mevcut hastanelerde iyileştirmelere devam edeceklerini bildiren Recep Akdağ, özellikle Mut ve Gülnar İlçeleri'nin uzman hekim açısından kuvvetlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Tarsus'taki iki hastaneden birini genel hastane yaparak, diğerini kadın doğum hastanesine dönüştürme kararı aldıklarını da açıklayan Sağlık Bakanı Akdağ, "Silifke ve Mut hastanelerinde iyileştirme çalışmaları yapılacak. Erdemli'de bir ek bina şeklinde başlayarak mevcut hizmet binasını çok daha modern bir hastaneye dönüştüreceğiz. Çamlıyayla ve Aydıncık'ta küçük gün hastaneleri yapacağız. Buna yerel dinamikler açısından karşı çıkılırsa, gün hastanelerine verdiğimiz uzmanı Aydıncık'a veremeyeceğiz, bunu da Aydıncıklılar'a buradan ifade etmiş oluyorum. Gün hastanesi meselesi bazı yerlerde biraz yanlış algılanıyor. Biz bir yeri gün hastanesi yaptığımız zaman orayı aslında güçlendirmiş oluyoruz. Oradaki sağlık personelini bir araya getirerek sağlık hizmetinin gücünü artırıyoruz, küçük ilçelerimizde gün hastanesi olanlara da en azından aile hekimi uzmanı açısından öncelik veriyoruz" şeklinde konuştu. 

Bakan Akdağ, toplantının ardından Adana'ya hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 02:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?