30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Bakan Çağlayan Mersin'de

BAKAN ÇAĞLAYAN MERSİN'DE

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 12 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin milletin yüzde 50'sinin oyunu aldığını, bunun Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir vaka olduğunu belirterek, "AK Parti, zaten ilklerin partisidir. Cumhuriyet tarihinde 3 genel seçim, 2 yerel seçim, 2 referandum yapılıp da her seçimde itibarını ve oyunu arttıran başka bir parti yok" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve Çiğdem Münevver Ökten ile birlikte partisinin il başkanlığını ziyaret eden Bakan Çağlayan, salona girişinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Diğer milletvekillerinin teşekkür konuşmasının ardından söz alan Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek, Ramazan Bayramı'nın ardından Başbakan'ın Mersin'e geleceğini duyurdu. Çağlayan, Başbakan Erdoğan'ın Mersin ziyaretinde seçim öncesi söz verdikleri projelerin temelini

atacağını, bitirilen tesisleri de hizmete açacağını ve böylece Mersin'in Ramazan Bayramı'nı, Kurban Bayramı'nı ve yatırım bayramını bir arada yaşayacağını söyledi. 4 milletvekili ile birlikte "dört dörtlük" şekilde Mersinlilerin hizmetinde olacaklarını belirten Çağlayan, "Tüm Mersinlilere teşekkür ediyoruz, bizi 12 Haziran seçimlerinde tıpkı Mersin İdman Yurdu gibi şampiyon yaptı. Bize destek versin ya da vermesin bütün Mersinlilerin hizmetinde olacağız. Biz ayrım yapmayacağız. İnsanların ırkına göre,

kökenine göre, inancına göre, her nerden gelirse gelsin hiçbir şekilde ayrım yapmayacağız. Biz insanları AK Parti'ye oy vermiş ya da vermemiş diye de ayırmayacağız. Biz insanları neden seviyorduk? Yaradandan dolayı. Allah bu sevgimizi eksik etmesin" diye konuştu.

Bu seçimlerde AK Parti olarak milletin yüzde 50'sinin oyunu aldıklarını, bunun Cumhuriyet tarihinde görülmüş bir vaka olmadığını dile getiren Çağlayan, "İlk defa oluyor, AK Parti zaten ilklerin partisidir. Cumhuriyet tarihinde 3 genel seçim, 2 yerel seçim, 2 referandum yapılıp ta her seçimde itibarını ve oyunu arttıran başka bir parti yok. Bu yapmış olduğumuz hizmetler sonucu milletimizin bize verdiği karşılığıdır. Biz şimdi diğer yüzde 50'nin oyunu almak için de gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

Bize oy vermeyen CHP'liler de, MHP'liler de, BDP'liler de bizim kardeşimiz. Onlar da er geç bir gün bizim Mersin'e yaptıklarımızı görecek ve ilk yerel seçimlerde AK Parti'ye oy vererek bizi şampiyon yapacaklar" dedi.

12 Haziran seçimlerinin artık geride kaldığını ve şimdi artık yeni hedeflere ve yeni yatırımlara odaklanacaklarını vurgulayan Çağlayan, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımızın bugün yaptığı toplantıda önemli mesajları oldu. İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e çılgın projelerimiz var. Sadece bu iller için değil, 81 ilin 81'i için seçim öncesi ne söz verdiysek, hepsini yerine getireceğiz. Bugüne kadar ne söz verdiysek, sonuna kadar yerine getirdik, bundan sonra da getireceğiz. Yapacağımız hizmetlerle 4 yıl sonra Mersin'e gelenler kenti tanıyamayacak. 12 Haziran seçimlerinde AK Parti'yi Mersin'de şampiyon yaptık. İddiaya girenler vardı, kaybettiler. Daha çok

kaybedecekler. Biz önce Allah'a sonra milletimize güvenerek bunları söyledik. Birlik beraberliğimiz devam ettiği müddetçe ki devam edecek; hiç kimseyi aramıza sokmayacağız, aramıza asla nifak sokmayacağız. Şeytanın aramızda işi olmayacak bunu bilin, Şeytanı kovacağız. Allah'ın izni ile günü geldiğinde yapacağımız hizmetlerle ilk yerel seçimlerde hem Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni hem de ilçe belediyelerini kazanacağız."

Mersin'de birlik beraberliğe devam edeceklerini, birlik beraberlikten taviz vermeyeceklerini kaydeden Çağlayan, "Ne sorunumuz varsa geleceğiz kendi içimizde halledeceğiz. Bir birimize küsmeye hakkımız yok. Çünkü bu millet bize Mersin'de önemli görevler verdi, o görevleri yerine getireceğiz. Mersin'i şantiyeye çevireceğiz ve Mersin ömrü boyunca görmediği hizmetleri görecek. 8.2 milyar lira yatırım yapılacak Mersin'e. 78 bin insanımıza iş bulacağız, aş bulacağız" dedi.

BAKAN ÇAĞLAYAN MERSİN'DE
BAKAN ÇAĞLAYAN MERSİN'DE
BAKAN ÇAĞLAYAN MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2011 Cumartesi 00:02:02
Güncelleme :9 Temmuz 2011 Cumartesi 18:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?