30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Bakan Çağlayan Mut’ta

BAKAN ÇAĞLAYAN MUT’TA

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin, "6. Geleneksel Mut'tan Sofralık Kayısı Üretim ve İhracatına İlişkin Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Mut Ziraat Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Çağlayan, Mut için son derece önemli olan sofralık kayısı ve bu çerçevede Mut’un elde etmiş olduğu başarının Türkiye’nin tamamının takip ettiğini ve Türkiye ekonomisi açısından tarım sektörü açısından önemli gelişmelerle dolu olduğunu ifade ederek, "Şunu artık bilmek lazım ki sofralık kayısının ihracat başkenti Mut’tur ve Mut olacaktır" dedi

"Bu işi bunlar çözmüş" diyen Çağlayan, şöyle devam etti:

"Bu işi çözmüşler ve Türkiye’yi mutlu ettiler. Şimdi sizler kayısı üreticilerini ve ihracatçılarını mutlu ediyorsunuz. 27 bin tonluk bir ihracatı 20 bin tonunun Mut ilçesinde yapılıyor demek nerdeyse tamamının Mut’tan yapılıyor demektir. Bizim vereceğimiz desteklerle ihracatçı birliklerimizle benim bakanlığıma bağlı özel birimlerle Tarım Bakanlığımıza bağlı olan birimlerle bu ihracatı 35 bin de yaparız."

Narenciye, üzüm, elma ve domatese destek verdiklerini belirten Çağlayan, "Ama bizden destek almadan bu başarılı çalışmaları yapan kayısı üretici kardeşlerime yani Mutlulara ve kayısı ihracatçılarına gönülden büyük bir teşekkürü borç bilirim" diye konuştu.

BAKAN ÇAĞLAYAN MUT’TA
BAKAN ÇAĞLAYAN MUT’TA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2011 Cuma 14:18:01
Güncelleme :20 Mayıs 2011 Cuma 17:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?