4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bakan Tüzmen arıtma tesisi açtı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, arıtma tesisinin faaliyete geçmesinin ardından Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesinin Mavi Bayrak alabileceğini, böylelikle turizmin beldede daha da gelişeceğini söyledi.

Tüzmen, arıtma tesisinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, herkesin gayretli çalışması sonucu yapılan arıtma tesisini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belerterek, "Arıtma tesisi biyolojik arıtma yaptığı için çok önemlidir. Mavi bayrağı bildiğiniz gibi kolay kolay her yere vermiyorlar. Mavi bayrağı almak için arıtma tesisinin biyolojik arıtmasının olup olmadığını göstermeniz lazım. Çok güzel denizimiz var. Ancak denizin tertemiz olduğunu belgelememiz gerekir. Denizden numune alsalar bile arıtma tesisiniz yoksa mavi bayrağı size vermezler" dedi.

Antalya'nın geçen yılki turizm gelirinin 7 milyar dolar olduğunu belirten Tüzmen, "Çocuklarımız Mersin'de iş olmadığı için zorunlu olarak Antalya ve bölgesine gidiyor. Turizmden hem bölgenin, hem beldenin kazanması için Necati Kale gibi belediye başkanlarına ihtiyaç var. Kızkalesi Belediye Başkanı Kale'nin başından beri Ankara'da çalmadığı kapı, gitmediği milletvekili ve bakan kalmadı. Beldesinin sorunlarını anlatarak çözme yoluna gitti. Kızkalesi'nde iki kale var. Birisi denizdeki Kızkalesi, diğeri ise Necati Kale. Sizin kale gibi Yörük milletvekiliniz ve bir de denizi, turizmi ve ekonomiyi çok seven bakanınız var" diye konuştu.

Arıtma tesisinin faaliyete geçmesinin ardından Kızkalesi'nin mavi bayrak alabileceğini vurgulayan Tüzmen, Kızkalesi'ne uluslararası standartlarda kongre merkezi ve spor takımlarının kamp yapabilecekleri birkaç spor tesisi de yapılacağını da kaydetti.

Arıtma tesisinin özellikleri ilgili bilgi veren Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale ise, yıllık 15 bin kişi kapasiteli biyolojik arıtma tesisinin 1 milyon 352 bin TL'ye mal olduğunu belirterek, "Harcamanın 500 bin TL'lik bölümünü İller Bankası'ndan 60 ay vadeli kredi ile kalan bölümünü ise öz kaynaklarımızdan karşıladık. Tesisimiz kışın 2 bin, yazın ise 30 bin kişiye hizmet verecek bundan sonra hedefimiz mavi bayraktır" dedi.

Açılışa AK Parti Milletvekili Ali Er, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, İller Bankası 8. Bölge Müdürü Mustafa Akgün, Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 11:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?