4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bakan Tüzmen destek istedi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 'Anamur muzu' olarak bilinen yerli muzun değer kazanması için üreticilerle görüşmeler yaptıklarını belirterek, "Muzun yeşil kutuya konulması ve 9 korumalı ürün arasına alınması yönünde çalışma yapıyoruz" dedi.

Bakan Tüzmen, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Mersin'in Bozyazı ilçesinde AK Parti Bozyazı Belediye Başkan Adayı Ali Deniz'e destek istedi. Parti binası önünde yağışlı havaya rağmen toplanan kalabalığa hitap eden Tüzmen, Mersin'in tarımdan turizme, taşımacılıktan ticarete kadar çok önemli potansiyellere sahip olduğunu söyledi.

Yerel yönetimlerdeki vizyon eksikliği nedeniyle Mersin'deki bu potansiyelin yeterince harekete geçirilemediğini savunan Tüzmen, 29 Mart seçimlerinde Mersin'den başlayıp,ilçe ve tüm beldelerde belediyeleri süpüreceklerini söyledi. Tüzmen, bu bölgeyi turizm, ticaret, taşımacılık ve tarımla ayağa kaldıracaklarını belirtti.

Ulaşımın da önemine işaret eden Tüzmen, bu konuda Mersin'de şimdiden çok büyük mesafeler katettiklerini dile getirerek, bunun en güzel örneğinin yıllardır sıkıntısı çekilen Mersin-Antalya yolunun bir kısmının tamamlanmış olması olduğunu söyledi. Tüzmen, buradaki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti. Bunun yanında Adana-Mersin Raybüs seferlerinin başladığını, iki kent arasındaki ulaşım süresinin 45 dakikaya indiğini hatırlatan Tüzmen, ayrıca Arap turist ve iş adamları için oldukça önemli olan Mersin ile Halep arasında tarifeli tren seferlerinin uygulamaya konduğunu belirtti.

Tüzmen, şimdi sıranın hava yoluna geldiğini, bu kapsamda Çukurova Uluslar arası Havalimanı için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Bakan Tüzmen, muzla ilgili bir soru üzerine ise, Bozyazı ve Anamur muzunun değer kazanması için üreticilerle görüşmeler yaptıklarını, yerli muzun yeşil kutuya konulması ve 9 korumalı ürün arasına alınması yönünde çalışma yaptıklarını belirtti.

Yerli muzun piyasada çok ciddi kabul gördüğünü, ancak henüz ihraç imkanı olmadığını dile getiren Tüzmen, "Çünkü dünyada muzüretimi çok fazla ve oldukça ucuz bir ürün olarak geliyor. Ancak bir dengeleme yapmaya çalışıyoruz. Tabii biz daha iyi hale getirirsek bunları, gerçekten çevreci koşullarda ürettiğimizi belgeler, o özel aroması, özel tadı, özel kendi kalitesiyle vermeye başladığımız zaman çok daha yüksek fiyatla satma imkanımız olur. Bu konuda çalışacağız" diye konuştu.

Tüzmen, daha sonra Bozyazı ilçesine bağlı Tekmen ve Tekeli beldelerini ziyaret ederek, partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 18:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?