9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Bakan Tüzmen Mersin'de

Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin 1. sıra milletvekili adayı Kürşad Tüzmen, Mersin'in çöp sorunu için halktan 2 aylık bir müsaade istediğini belirterek, "20 yıldır bekliyorsunuz, 2 ay daha bekleyin. Çöp sorununu hep birlikte çözeceğiz. Mersin halkının bu eziyeti daha fazla çekmesine izin vermem" dedi.


Bakan Tüzmen, seçim ziyaretleri kapsamında Mersin'in kanayan yarası haline gelen çöp depolama alanında incelemelerde bulundu. Mersin'de renkli eylemleriyle bilinen ve kendisine 'süper vatandaş' ismini veren Emin Kocaaslan da, 'çöp adam' kılığına girerek, Bakan Tüzmen'e horoz hediye etti. "Sizi Mersin'in horozu ilan ediyorum" diyerek elindeki horozu Tüzmen'e takdim eden Emin Kocaaslan, Tüzmen'den de çöp sorunun çözme sözü aldı.

Seçim otobüsüyle çöp alanına gelen Bakan Tüzmen, ilk olarak çöp alanı içerisinde incelemelerde bulundu. Bir süredir aşırı sıcaklar nedeniyle yanan çöp alanını gezen Tüzmen, daha sonra çöp alanı girişinde bölge halkına hitaben bir konuşma yaptı. Mersin'e geldiği ilk günde çöp sorununu kucağında bulduğunu ifade eden Tüzmen, "20 yıldır bu sorunun çözülmesini bekliyorsunuz, 2 ay daha bekleyin ve ben 2 ay içerisinde kesin bir çözüm üreteceğim.

Mersin halkının bu eziyeti daha fazla çekmesine izin vermem" diye konuştu.
Bölge halkı, daha önce gelen siyasilerin de çöp sorununu çözme sözü verdiklerini hatırlatınca, Bakan Tüzmen şunları söyledi:
"Ben geçmişte gelen siyasiler gibi değilim. Beni tanıyanlar bilir, ben verdiğim sözü tutarım, yapamayacağım şeylerin sözünü de vermem. Ben size 2 ay diyorsam, 2 ay sonra mutlaka bir çözüm üretmiş olurum. Eğer üretemezsem, o zaman bunun hesabını sorarsınız. Benim kılıcım keskindir, vurduğum yeri kesinlikle keser."
Bakan Tüzmen, daha sonra bölge halkının alkışları eşliğinde çöp alanından ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 20:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ESRA IP: 88.227.24.xxx Tarih : 28.06.2007 22:03:13
SALLA TÜZMEN SALLAA ..MERSIN SANA TOK SENI BURDAN CIKARMIYACAKDIR !