9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Bakan Tüzmen Mersin'de

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Bugün Avrupa ülkelerinden 100 bini aşkın insan Türkiye'de çalışıyor. Eskiden biz işçi gönderiyorduk, şimdi Avrupa ülkelerinden bize işçi geliyor. Türkiye'de böyle bir değişim var" dedi.
Bakan Tüzmen, AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından Armada Center'da düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Tüzmen'i Armada Center önünde kalabalık bir partili grup, davul-zurna eşliğinde karşılarken, törene TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül ile Prof. Dr. Ömer İnan ve Ali Er de katıldı. Törende bir konuşma yapan Tüzmen, akıl ve mantıkla ülke idare edildiği zaman hem kaynakların israf edilmediğini hem de Türk milletine yarışır büyüklükle hareket edilmiş olduğunu vurguladı. "Zorlu günler geçirdik ve Türkiye şu anda dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmaya aday hale geldi" diyen Tüzmen, dış ticarette rekorlar kırmaya alıştıklarını belirtti.

Bu yılı da söz verdikleri gibi 100 milyar dolarlık ihracatı geride bırakarak çıkardıklarını anlatan Tüzmen, "2012'nin sonunda bu ülkeye 200 milyar dolar ihracat rakamını kazandırmak istiyoruz. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman kişi başına gelirlerimizin 10 bin dolar olduğunu ve iş taleplerinin çok daha azaldığını göreceğiz" dedi. "Bize artık mavi yakalı değil, beyaz yakalı istihdam gücü gerekiyor" diyen Tüzmen, işçi olarak değil de kalifiye olarak bilgili ve kültürlü insanlara ihtiyaç olduğunu, vasıfsız işçilerle gidebilecek yerin belli olduğunu kaydetti. Bugün asgari ücretin şu anda 400 dolar seviyesinde olduğunu anımsatan Tüzmen, şöyle konuştu:
"Etrafımızdaki komşu ülkelerden gelen 100 bini aşkın insan Türkiye'de çalışıyor. Eskiden biz işçi gönderiyorduk Avrupa ülkelerine, fakat şimdi komşu ülkelerden bize geliyorlar iş bulmak için. Türkiye'de böyle bir değişim var ve bu değişimi gözden uzak tutmamak lazım. Şimdi birçoğu asgari ücreti beğenmiyor ama çevre ülkelerde bir profesör 150 dolara çalışıyor. Türkiye'de caddelere baktığımızda arabasız insan göremez olduk. Artık herkes TOKİ sayesinde ev sahibi oluyor. İhracatımız 200 milyar dolara geldiği zaman çok daha rahat, sıkıntısız günler göreceğiz." Bakan Tüzmen, konuşmasının ardından tek tek partililerle bayramlaşarak, sorunları dinledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2007 Cuma 22:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?