5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bakan Tüzmen Mut'ta

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, sertifikalı kayısı ihracatının Mut ekonomisine önemli katkı sağladığını belirterek, bunu diğer ürünler içinde yaygınlaştırılacağını söyledi.

Tüzmen, bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Mut'ta, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mut Kaymakamı Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı Murat Orhan tarafından karşılandı.

Toptancı halinde tüccar ile sohbet eden Bakan Tüzmen, daha sonra kaymakamlık binasına geçti. Bakan Tüzmen buradaki konuşmasında son bir haftada yoğun çalışma dönemi geçirdiğini belirterek, "Mut bizim için son derece önemli biliyorsunuz. Sertifikalı kayısı ihracatının Mut ekonomisine ne kadar katkıda bulunduğunu gördük. Diğer ürünlerde de aynı şekilde yaygınlaşmasına çalışacağız" dedi.

Geçen hafta bir açılış sırasında orada konsantre bir meyve suyu ikram edildiğini hatırlatan Tüzmen, "Üstü beyazlaşmış aşağısı çökmüş yani içine çökmüş. Kaliteli olmayan bir meyve suyu. Sonuçta kayısı suyu diye geçiyor ama kayısı suyu değil, kayısının yeni taze suyu değil. 'Bunu siz niye ikram ediyorsunuz burası narenciye şehri sıkılmış narenciye getirin bize bunu ikram edin' dedik. Vay Malatya ayağa kalkmış, yerel gazeteler Bakan kayısı düşmanı falan diye ifadeler kullanmışlar. Biz Mut'un kayısısını dünyaya ihraç etmek için buradan başlamadık mı kayısılara ilk sertifikaları buradan verdirmedik mi? Yani böyle bir yanlış anlama var" diye konuştu.

Bakan Kürşad Tüzmen, daha sonra Belediye Başkanı Murat Orhan'ı ve AK Parti Mut İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 15:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih IP: 88.247.78.xxx Tarih : 17.04.2009 19:34:02

sayın bakan   mut ta her geldiğinde    bi şeyler diyor  vay zeytin ihracatı   vay  kaysı ihracatı  hiç biri tutmuyor  sayın bakan ne olur  bizim hasattan önce muta gelmeyin arkadaş para etmiyor hiç bi şey  sizin iktidara geldiğiniz günden beri aynı fiyatlara satıyoruz kaysıyı  eriği zeytini yeter bi gidin artık...