5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bakan Tüzmen stres atıyor

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Mersin'in Anamur ilçesinde denize dalış yaptı. Son dönemlerde siyasetin gerildiğine dikkat çeken Bakan Tüzmen, tüm siyasilere denize dalma tavsiyesinde bulundu.

Tüzmen, Anamur'un en önemli tarihi mekanları arasında gösterilen; 'Anamurium'a gelip burada dalgıç kıyafetiyle tarihi yapıda kısa bir yürüyüş yaptı. Gazetecilerin sorularına da yanıt veren Tüzmen, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir dalış yapamadığını ve bu nedenle de adeta denize hasret kaldığına dikkat çekerek, "Şu anda adeta burnumun kemiği sızlıyor. Çünkü ben yapım gereği denizden ayrı kalamıyorum. Benim seçim sırasında en sevdiğim program parçası burası. Çünkü Anamur'a geldiğim zaman mutlakadalıyorum ve dalmak bana huzur veriyor" dedi.

Bölgenin sadece Mersin'in değil, aynı zamanda da dünyanın en güzel dalış noktalarından biri olduğunu savunan Bakan Tüzmen, gerek deniz suyu, gerekse de tarihi ve doğal güzellikleriyle bölgenin, dünyada her dalgıca nasip olamayacak kadar güzel bir atmosfer sunduğunun altını çizdi. Anamurium'un 2 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çeken Tüzmen, buraya gelen dalgıçların adeta tarihin içine dalış yaptığını anlattı. Tüzmen, "Anamur'u Türkiye'de de tanıyanlar az. Aşağıda sütunlar, eski çapalar amforalar var. Binlerce yıllık tarihin içerisinde bir yolculuk yapılıyor. Dalış yaparken adeta ayrı bir gezegene gidiyorsunuz ve bunu son derece mütevazı imkanlarla yapabiliyorsunuz. 30-40 milyon dolar vererek uzay seyahati yapanlar var. Biz çok daha ucuz, çok daha rahat imkanlarla bu dünyanın içerisinde sessiz gezegene gidiyor" dedi.

Siyaset meydanında herkesin hoşuna gitmeyen üslupların kullanılabileceğini, insanların bulundukları konumu daha da güçlendirebilme adına karşısındakilere farklı laf ve kelimeler kullanarak, farklı bir mücadelenin içine girebileceğine işaret eden Tüzmen, denize dalış yapmanınsa daha rahatlatıcı ve yumuşatıcı bir atmosfer olarak düşündüğünü ve bu nedenle de siyasilere denize dalma tavsiyesinde bulanarak, siyasilerin düzenledikleri mitingler öncesinde bunu mutlaka yapmalarını istedi.

Kürşad Tüzmen, dalış yapmanın ciddi bir hazırlık ve planlama gerektirdiğini, bu durumun da ülke yönetimi için de geçerli olduğunun altını çizerek, siyasilerin yapacaklarını önceden planlaması ve buna göre uygulama yapması gerektiğini söyledi.

Dalış kurallarıyla yöneticilik kurallarının birbirine çok benzediğini ifade eden Tüzmen, "Herhangi beklemediğiniz bir şeyle karşılaşırsanız, ki kriz dönemlerinde bu oldukça önemlidir, durursunuz. Suyun altında 4 temel kural vardır. Bir; durursunuz. İki; düşünürsünüz. Üç; karar verirsiniz ve son aşamada da uygularsınız. Bu sıralamayı değiştirirseniz farklı sonuçlar çıkabilir. Ama bu sıralamaları takip ederseniz o zaman herhangi bir sıkıntı olmaz. Bu bize soğukkanlılık verir. Beklenmediğiniz bir şeyle karşılaşırsanız, kriz ortamında mesela panik yapmazsınız" diye konuştu.

Su altı eğitiminin insanlara böylesine güzel bir düşünce sıralaması kazandırdığını, bunun yanında sağlık ve keyif için olduğu kadar siyaset için de mutlaka dalınması gerektiğini savunan Tüzmen, yoğun tempo ile çalışmayı bu tür aktivitelerden aldığı enerjiye borçlu olduğunu dile getirdi. Tüzmen, bu kez tarihi eserlerin bulunduğu 21-22 metredeki yerlere nokta dalışı yapacaklarını, ayrıca sığ bölgelerdeki tarihi eser kalıntılarını inceleyeceklerini belirtti.

Bakan Tüzmen, daha sonra kardeşi Tarkan Tüzmen ile birlikte 'Bambino' adlı balıkçı teknesi ile açılarak dalış yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?