3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Bakan Tüzmen verdiği sözü tuttu

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'in çöp sorunu konusunda büyük bir riske girerek 20 yıldır çözülemeyen sorunu çözme aşamasına geldiklerini belirterek, "Bu işler dünyada nasıl yapılıyorsa biz de öyle yapmaya çalışıyoruz. Mersin bu çirkin görüntüyü hakketmiyor" dedi.

Bakan Tüzmen, 3 günlük gezi programı çerçevesinde geldiği Mersin'de, Çavuşlu Mahallesi'ndeki çöp depolama alanında incelemelerde bulundu. Mut gezisi öncesi sabahın erken saatlerinde çöp alanına gelen Tüzmen, Çavuşlu halkı tarafından 'Çavuşlu seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşılandı.

Karşılama sırasında kurban kesen mahalle halkı, Bakan Tüzmen'in alnına kurban kanı sürerek, çöp sorununun çözümü konusunda gösterdiği çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Çavuşlu halkıyla birlikte çöp depolama alanındaki rehabilitasyon çalışmalarını inceleyen Tüzmen, burada yaptığı açıklamada, 6 ay önce verdiği sözü tuttuğunu söyledi.

Ancak yapılacak daha çok iş olduğunu belirten Tüzmen, "Bunlar dünyada nasıl yapılıyorsa bizde öyle yapmaya çalışıyoruz. Burada tabaka tabaka katmanlar oluşmuş. Açık söylemek gerekiyorsa ben protokol yollarında yürümeye alışkınım. Burada o zaman toprakların üzerinde, yanan çöplerin üzerinde yürüdük. O dönemde burası büyük tehlike oluşturuyordu. Her an patlayacak çöp alınanda
dolaştık. Şimdi o zaman dolaştığımız yerlerde protokol yolu gibi yollar yapılmış. Bu ciddi bir çalışma ve oldukça kapsamlı devam edecek" diye konuştu.

Şu anda çöp alanındaki çalışmanın devam ettiğini ve tamamen bu işten kurtulmak istediklerini ifade eden Tüzmen, "Bunun için İller Bankası'ndan gerekli katkı sağlanmıştır. 20 milyon YTL civarında bir miktar para aktarılmıştır. Bu para tamamıyla bu çalışma için kullanılacaktır. Dolayısıyla önünde hiçbir engel kalmadı. Organize Sanayi Bölgesi yakınındaki diğer taşıma alanıyla ilgili olarak bir yargı kararı var. Orada öyle bir sıkıntımız bulunuyor. O da tahmin ediyorum bu çalışmalar görüldüğü zaman, gerçekten niyetin ne olduğu anlaşıldığı zaman, bu çalışmaya herkes katkı verecek" şeklinde konuştu.

Çavuşlu çöp depolama alanındaki çalışmalar sona erdiğinde burada parklar, yüzme havuzları ve spor tesisleri yapılacağını dile getiren Tüzmen, şöyle devam etti:
"Birlikte buralarda top oynayacağız, denize bakarak spor yapacağız. Çünkü burası harika bir yer. Kendi kendimizi yok etmenin hiçbir anlamı yok. Mersinimiz bunu hiç hakketmiyor. Senelerdir böyle 20 yıldır çözülemeyen bir probleme el attık. Arkadaşlarımız aslında 'bu işe el atma, çok sıkıntılı' demelerine rağmen biz bu riske girdik, sözümüzü verdik ve sözümüzde de durduğumuz için ben gerçekten çok mutlu oluyorum. Biraz daha sabredeceğiz, iş artık başladı. O zaman protestolar vardı, bağırıyordunuz çağırıyordunuz ama şimdi mutlusunuz. Ben size güvenerek girdim bu işe, üzerimize düşeni yapıyoruz."

 

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 13:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bülent TEKİN IP: 88.224.51.xxx Tarih : 18.05.2008 17:13:19

Sayın Bakanımız sportif, çevreye duyarlılığıyla biz mersinlilerin hayran olduğu bir kisilik gercekten Sayın bakanımız birazda belediyelere baksa şöyle bir gelse Mezitlide insanların çığlıklarına kulaklarını tıkayan Mezitli belediye Başkanına bir sorsa acaba vatandaşın şikayet ve müracaatlarını dinliyor ve çözüm üretiyormusun diye,16 aydır evimin altındaki fırın olma şartlarını yerine getirmeyen sabahın 04,30 undan aksam 17,30 a kadar gürültüden binada oturan insanları rahatsız eden ve belediyeden de hiç ÇEKİNMEYEN bu fırın hakkında defalarca dilekce vermemize ragmen birşey yapmayan belediye başkanımıza bir sorsa diyorum Vatandaşın huzurumu yoksa kanuni evsaflara uymayan bir işletmemi daha önemli insan hakkımı yoksa işletmenin parakazanması mı daha önemli diye Sayın Bakanımız bunu Belediye baskanımıza sorarsa çok çok memnun olacağız.Biz defalarca sorduk bir cevap alamadık.