3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Bakan Tüzmen'den CHP'ye ziyaret

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, Mersin'in Mut ilçesinde CHP teşkilatını ziyaret etti.

Ayvalık ve Aydın'da gerçekleştirilen zeytin hasadı şenliklerinin 3.'süne katılmak üzere Mersin'in Mut ilçesine gelen Tüzmen ve Üskül, Mut Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen panele katılmak üzere giderken, CHP teşkilatını ziyaret etti.

Parti binasındaki bir grup partili, Tüzmen ve Üskül'e, su sorunlarının olduğunu, kurak geçen mevsimde ürünlerinin para etmediğini, ilaç ve gübrede yaşanan artışın kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyledi. Bunun üzerine Tüzmen ve Üskül, çiftçilere her türlü desteği hükümet olarak sağlayacaklarını, önümüzdeki günlerde de bu desteği sürdüreceklerini ifade etti.

Tarım ürünleri ihracatında bu yıl sonu itibariyle 10 milyar dolar hedefinin yakalanacağını açıklayan Devlet Bakanı Tüzmen, yoğun çalışmalarla bu rakamın 12 milyar dolar seviyesine ulaşmasının zor olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin, dünyanın en kaliteli zeytinyağını ihraç eder hale geldiğini ifade eden Tüzmen, "Diğer ihraç ürünleri gibi zeytin ve zeytinyağında da tanıtım komitesi oluşturduk. Sivil toplum örgütleri, devlet kuruluşları, bürokrasi ve Mutluların bir araya gelmesiyle böyle bir mutluluğu yakaladık. Zeytinin anavatanı Anadolu toprakları. Hasat elle yapıldığı için en iyi kalite de burada. İklim nedeniyle ilaç kullanımına gerek kalmadığı için organik ürün elde ediliyor. Tarım ürünlerinde 10 milyar dolarlık
ihracatı yakaladık. Belki 12 milyar doları da bulabiliriz. Mut'ta kaysının ardından zeytin için de aynı çalışma yapılarak ihracatta başarı yakalanabilir. Ürünümüze sahip çıkalım. Biz de sulama ve gölet yapımı konusundaki çalışmalara destek verelim" dedi.

Tüzmen ve Üskül, CHP parti binasında kısa süre kaldıktan sonra panele katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 17:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?