5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bakan zoruyla haftasonu mesaisi!

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Mersin'de bakanlığına bağlı birimlerde 'Pazar' denetimi yaptı. Bakan Demir'in ziyareti nedeniyle 'Hafta sonu tatili'nde kapalı olan devlet daireleri yeniden açıldı, görevli memurlar ise mesai yaptı.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı 3. Olağan Genel Kurulu'na katılmak üzere Mersin'e gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Mersin Milletvekili Ömer İnan ve Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte önce Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nü ardından Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, burada yetkililerden kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sokağa çıkıp vatandaşlarla bir süre sohbet eden Demir, evine ekmek götürmeye çalışan bir vatandaşın derdini dinleyip ekmeğinden bir parça aldı, esnaf ziyaretlerinde bulunup çocuklarla da sohbet etti.

Bakan Demir'in Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüğü'nü ziyareti esnasındaysa söz konusu müdürlükte görevli çalışanların tamamına yakını mesai yaptı. Demir'i kapıda çiçeklerle karşılayan çalışanlar, daha sonra işlerinin başına dönerek kapalı olan bilgisayarlarla Bakan Demir'i beklemeye başladı. Tapu Sicil ve Kadastro Müdürü Mikail Şahin'in makamında kendisinden bilgi alan Mustafa Demir, 'Kat Mülkiyeti Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısı hakkında da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tapu müracaatından tapu alışına kadar işlemlerin Avrupa'da en kısa sürede Türkiye'de gerçekleştirildiğini belirten Demir, satış için ilgili birimlere sabah saatlerinde müracaatta bulunan bir kişinin öğleden sonra tüm işlemlerini tamamlayarak tapusunu alabildiğini anlattı. Demir, bugün gelinen noktada Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlükleri bünyesinde çalışan personel sayısının çok az olduğunun altını çizdi.

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişte; yapı kullanma izin kağıdının tapu dairelerine ulaştırılması durumunda, vatandaşların herhangi bir ilave işlem yapmasına gerek kalmaksızın resen kat mülkiyetine geçileceğini vurgulayan Demir, söz konusu değişikliği ön gören tasarının da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzasının ardından Resmi Gazete'de yayımlandığı anda yürürlüğe gireceğini hatırlattı. Bakan Demir, söz konusu düzenlemelerin, bürokratik işlemler açısından Türkiye'de özellikle son yıllarda vatandaşlara sağlanan en önemli kolaylıklardan biri olduğunu bildirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 18:16:29
Güncelleme :28 Haziran 2009 Pazar 18:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?