5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bakandan çocuklara özel ilgi

Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Mersin'de zihinsel engelli çocuklarla masa tenisi oynadı, yetiştirme yurdunda kalan çocuklarla akşam yemeği yedi.

Küçük çocuklarla satranç tahtasında yol gösteren Kavaf, gittiği her yerde çocuklara çeşitli hediyeler armağan etti.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Bakan Aliye Kavaf, Nihat Sözmen Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde öğrenciler tarafından oluşturulan koronun seslendirdiği; 'Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere' adlı türküyle karşılandı. Oldukça duygulanan Bakan Kavaf, daha sonra Vali Hüseyin Aksoy, Kadının Statüsü Genel Müdürü Esengül Civelek ile birlikte engelli öğrencilerle bir süre sohbet ederek, onların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Öğrencilerin kendisine armağan ettiği hediyeleri de kabul eden Kavaf, bir zihinsel engelli gencin tahtadan yapmış olduğu kuş kafesini alarak, "Evimin bahçesinde kocaman bir çam ağacı var. Onun tepesine bu kuş yuvasını asacağım. Çok teşekkür ediyorum" dedi, bir genç kızın kendisine hediye ettiği boncuk işlemeli yazmayı da alıp boynuna taktı. Daha sonra kız öğrencilerle bir süre masa tenisi oynayan Bakan Kavaf, ardından rehabilitasyon merkezinin yan tarafından bulunan Erkek Yetiştirme Yurdu'na geçti. Burada kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklarla
bir süre sohbet eden Kavaf, onlara çeşitli hediyeler verdi, sonrasında da çocuklarla birlikte akşam yemeği yedi.

Öte yandan Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'da yer alan Toplum Merkezi'nin açılışını da gerçekleştiren Selma Aliye Kavaf, açılış töreni sonrasında merkezi gezerek, burada yetkililerden bilgi aldı. Kütüphaneyi gezerken masanın üzerinde yer alan satranç takımlarını inceleyen Kavaf, daha sonra küçük bir çocukla satranç oynadı. Atatürk Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'nde sokakta çalışan çocuklara yönelik olarak düzenlenen 'PVC Atölyesi Kursu'nun açılışını da gerçekleştiren Kavaf, daha sonra Mersin Çocuk Yuvası'nı ziyaret ederek, çocuklarla yakından ilgilendi ve onlara çeşitli hediyeler sundu. Yuvada küçük bir bebeği kucağına alıp seven Bakan Kavaf, çocukları çok sevdiğini dile getirdi.

Mersin İl Özel İdaresi Mikro Kredi İş Geliştirme Merkezi'nin (ÖZİŞGEM) açılışını da gerçekleştiren Kavaf, kentteki ziyaret ve temaslarını tamamladıktan sonra karayoluyla Ankara'ya doğru hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 09:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?