3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Bakan'dan şehit ailesine başsağlığı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, önceki gün Şırnak'ta Cudi Dağı'nda teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı İsrafil Işık'ın ailesini ziyaret ederek baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Şehidin ailesine "Oğlunuzun kanı yerde kalmayacak" diyen Tüzmen, kucağına alıp sevdiği 4 yaşındaki oğlu Kaan'a da "Bu dağlarda gezeceksin, vatana göz dikeni ezeceksin, tarihini şerefinle yazacaksın" dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Bakan Tüzmen, Silifke'deki temaslarının ardından Şırnak'ta Cudi Dağı'nda teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı İsrafil Işık'ın Tarsus'un Kaklıtaşı köyündeki ailesini ziyaret etti. Şehidin babası Avni Işık ve annesi Emine Işık ile eşi Seher Işık'a baş sağlığı dileklerinde bulunan Tüzmen, "Siz böyle metin oldukça bizler de bu şerefsizlerin kökünü kazımak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Türk milletinin, Türk ordusunun güçlü olduğunu, mertlikten uzak bu hainlerin bir gün mutlaka kökünün kazınacağını anlatan Tüzmen, şöyle konuştu: "Artık örgüt son noktasına doğru geliyor. Kırılma noktasında. Önümüzdeki günlerde belki böyle şeyler artık yaşanmayacak, hatırlanmayacak bile. Ama bizim kahramanlarımız sonsuza kadar yaşayacaklar. Böyle bir kahramana sahip olduğunuz için, bu kahramanları yetiştirdiğiniz için Allah sizlerden razı olsun. Bizim gibi insanlar ancak bu topraklara sahip çıktığı zaman, bu topraklarda yaşama hakkını elde edebilirler."

Bir toprak parçasının vatan olabilmesi için uğrunda ölenler olması gerektiğini anlatan Tüzmen, sözlerine şöyle devam etti: "Bu arkadaşlarımız kendilerini feda ettiler. Ecdadımız bu toprakları böyle bize bıraktı. Biz de devam edeceğiz, hiç şüpheniz olmasın evladınızın kanı yerde kalmayacak."

Bakan Tüzmen, daha sonra şehidin 4 yaşındaki oğlu Kaan'ı kucağına alarak bir süre sevdi. Şehit oğlunu öpüp koklayan Tüzmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu dağlarda gezeceksin, vatana göz dikeni ezeceksin, tarihini şerefinle yazacaksın. Dostunu sev, bu vatana göz dikeni ez. Sen bir kahraman oğlusun, kahramansın."

Tüzmen, şehit için okunan Kur'an-ı Kerimi dinledikten sonra Tarsus'tan ayrıldı. Mersin'de, Mersin İdmanyurdu-Konya Şekerspor maçını izleyen Tüzmen, karşılaşma öncesi soyunma odasına giderek Mersin İdmanyurdu futbolcularına başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 18:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?