4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bakla üreticisinin yüzü gülüyor

Komisyoncularda kilosu 1 YTL ile 1.25 YTL'den satılan bakla, üreticisinin yüzünü güldürüyor. 

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atayurt Beldesi'nde bakla hasadına başlayan çiftçiler, hasat mevsiminin mart ayı sonuna kadar süreceğini ifade etti. Ürettikleri ürünleri Atayurt ve Arkum beldelerindeki hal binalarında bulunan komisyonculara sattıklarını kaydeden çiftçiler, fiyatların bu şekilde gitmesi halinde emeklerinin karşılığını alacaklarını belirtti. 

Bakla hasadının yeni başladığını ve elde edilen ürünün az, talebin ise yüksek olduğundan fiyatların iyi olduğunu vurgulayan üreticiler, önümüzdeki aylarda hasadın artıp fiyatın düşmesinden endişe duyduklarını söyledi. 

Baklanın Türk mutfağının sevilen sebzelerinden biri olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Mahire Can ise, Silifke Ovası'nda bu yıl 820 dekar arazide ekim yapıldığını ve 4 bin 200 ton ürün hasat etmeyi beklediklerini ifade etti. Can, göz alıcı yeşil rengiyle tazeliği simgeleyen baklanın geçmişinin çok eskilere dayandığını, vitamin bakımından da zengin bir sebze olduğu için Türk mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olduğunu belirterek, "Çukurova bölgesinde yaygın olarak üretimi yapılan bakla, hem taze hem de kuru olarak yenilebilen bir sebze. Bölgemizde üretilen baklanın çoğunluğu İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlere gönderiliyor. Dileğimiz, fiyatların iyi olup çiftçimizin yüzünün gülmesidir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 16:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?