8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Baklava siparişiyle kontör dolandırıcılığı

Mersin'in Erdemli ilçesinde kontör dolandırıcıları, bu kez pastaneleri hedef seçti. 

Pastaneleri gözüne kestiren kontör dolandırıcıları, Erdemli 1. Plaj Yolu üzerinde faaliyet gösteren Murat Pastanesi'nin sipariş hattını telefonla arayarak bir tepsi baklava ve parası baklava getirildiğinde ödenmek kaydıyla kontör bayiinden yükletilmek üzere bin kontör talebinde bulundu. 

Pastane sahibi Salih Demir, Erdemli Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktorun ismini kullanan şahsın siparişini hazırlayarak, verdiği numaraya kontör yükletmek için bayiye gitti. Defalarca denemelerine rağmen verilen numaraya kontörü yükletemeyen Demir, 1 tepsi baklavayı alarak hastaneye gitti. Ancak ismi geçen doktor, böyle bir sipariş vermediğini ve telefon numarasının da kendisine ait olmadığını söyledi. Bunun üzerine şahsın dolandırıcı olduğunu anlayan pastaneci, olayı diğer arkadaşlarına anlattığında, aynı yöntemle diğer pastanelerin de 2 bin 500 kontör dolandırıldığını öğrendi. 

"Siparişle çalışan esnafımız bu konularda çok dikkatli olmalı. Yaptıkları işin haricinde herhangi bir siparişi kabul etmemeli" diyen Demir, gerekli mercilere şikayette bulunacağını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 14:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
okan dinçer IP: 85.104.53.xxx Tarih : 19.03.2007 13:28:19
bu ülkenin harbi harbi çivisi çıkmış ya