4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bakliyat fabrikasında yangın!

BAKLİYAT FABRİKASINDA YANGIN

Mersin'de bakliyat fabrikasında çıkan yangın söndürülemiyor. Büyük çapta maddi zarara yol açan yangına, Mersin ve ilçelerinin yanı sıra Adana'dan da çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin en büyük bakliyat ihracatçısı konumundaki Mahmut Arslan'a ait Akdeniz ilçesi Kazanlı yolu üzerindeki Arbel Bakliyat Hububat Sanayi ve Ticaret A.Ş. fabrikasında yangın çıktı. Yükleme-boşaltma işlemi yapan bir TIR'ın motor kısmında başlayan yangın, kısa sürede hububat depolarına sıçradı. Yangına ilk etapta fabrika çalışanları müdahale ederken, ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri destek verdi. Ancak yangın, rüzgarın da etkisi ile yayılmaya devam

edince çevre ilçeler ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme arazözlerinden de destek istendi. Onlarca itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınamayınca Adana itfaiyesinden de yardım istendi.

Saat 02.00 sıralarında başlayan yangın kontrol altına alınmaya çalışılırken, itfaiye ekipleri yangının, büyük silolara sıçramaması için çaba sarf ediyor. Yaklaşık 100 dönümlük arazi üzerine kurulu bulunan tesisin, binlerce ton hububat ve bakliyat işleme kapasitesine sahip olduğu bildirildi.

BAKLİYAT FABRİKASINDA YANGIN
BAKLİYAT FABRİKASINDA YANGIN
BAKLİYAT FABRİKASINDA YANGIN
BAKLİYAT FABRİKASINDA YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 09:23:05
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 10:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?