5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bakü Akademik Tiyatrosu geliyor

Mersin'de özel bir etkinlikte sahne alacak olan; Azerbaycan Bakü Akademik Dram Tiyatrosu, Türk Dünyası'nın en önemli yazarları arasında gösterilen Bahtiyar Vahapzade'nin yazdığı; 'Özümüzü Kesen Kılıç' adlı tiyatro oyununu sahneleyip, tarihin akışı içinde Göktürler'i izleyicisine anlatacak.

Merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin davetlisi olarak kente gelecek olan topluluk, 20 Haziran Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan özel gecede izleyicisiyle buluşacak. Akişi Kazımov'un yönetmenliğini üstlenmiş olduğu oyunda; M.S. 630'lu yıllarda Çin İmparatorluğu tarafından yıkılan 1. Göktürk Kağanlığı'nın egemenlik ve diriliş mücadelesi anlatılacak.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sanatın temel dallarından biri olan tiyatronun, toplumların uygarlık düzeyini geliştirici bir misyon taşıdığını vurguladı.

Belediye olarak tiyatroya büyük önem verdiklerini ifade eden Hamit Tuna, "Belediyemiz bünyesinde açmış olduğumuz tiyatro kurslarında tamamı amatör kişilerden oluşan grubumuz, ilimiz ve il dışında sergiledikleri oyunlarla halkımızın büyük beğenisini topladı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?