5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Balık av sezonu açıldı

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu beldesinde balık avı sezonu törenle açıldı.
Balık avı sezonunu açılması sebebiyle Taşucu Belediye Başkan Vekili Mesut Coşkun, Belediye Meclis üyeleri Mehmet Badak, Hanife Soykan, Denizkızı Şirketi Müdür Yardımcısı Zeynettin Arayıcı, Halkla İlişkiler Sorumlusu Müge Akyatan Taşucu Balıkçılarını Balıkçı Barınağında ziyaret ederek avlanma sezonunu açılışında bol bereket getirmesi dileğinde bulundular.

Taşucu Belediye Başkan Vekili Mesut Coşkun, Taşucu Limanı'ndaki sezon açılışı için hazırlıklarını tamamlayan bütün balıkçıları teknelerinde ziyaret etti. Taşucu Limanı'nda Başkan Vekili Coşkun' u, Taşucu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cemal Yürüsün ve kooperatif üyesi balıkçılar karşıladı.

Balıkçılarla bir süre sohbet eden Başkan Vekili Coşkun, balıkçılara kazançlı bir sezon geçirmeleri dileğinde bulundu.

Taşucu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cemal Yürüsün, "Geçmiş yıllarda yakalamış olduğumuz balıklarda biz üretici olarak kazanamadık çünkü üretici ve tüketici arasındaki aracı firmalar, biz balıkçılardan ucuz fiyata alarak tüketiciye yüksek fiyata satıyor. Sonucunda üreticiler ve tüketiciler olarak bizler zor durumda kalıyoruz. İleriki yıllarda kooperatif olarak mazot usulü satışlara başlayacağız. Taşucu Balıkçı Barınağı'nda bulunan balıkçıların daha rahat edebilecekleri ortamları ve mekanları yapıp, yakalanan balıkları daha kolay tüketiciyle buluşturacağız. Temennimiz bu sezonun bereketli geçmesi ve deniz ürünlerimizin para etmesidir. Yeni sezonun bütün balıkçı arkadaşlara hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Taşucu Belediye Başkan vekili Mesut Coşkun ise, balıkçıların sorunlarını çok iyi bildiğini belirterek, "Belediye başkanı olarak Taşucu halkının yanında olduğumuz gibi balıkçılarımızın da yanında olduk, olacağız. Balıkçılık kooperatifinin daha da güçlenmesi için kooperatif başkanımız ve üyelerimizle birlikte elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2009 Pazartesi 13:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?