3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

'Balık avı yasaklansın'

Mersin'in Erdemli İlçesi'ndeki Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yalçın Sakın, balık sezonunun çok kötü gittiğini belirterek, Akdeniz'de balık avının 1 yıl yasaklanması gerektiğini söyledi

Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yalçın Sakın, 1 Eylül’de balık av sezonunu açılmasıyla birlikte denize açılan balıkçıların geçen sürede umduğunu bulamadığını açıkladı. Yalçın Sakın, balıkçıların denize açılmanın masrafını dahi çıkartmadığını belirterek, "Balıkçılarımız denizden eli boş dönüyor. Akdeniz’de balık önceki yıllara göre çok az. Küçük balıklar avlandıkça anaç olacak balık kalmıyor ve üremeleri duruyor. Balık olmayınca ne kadar beklerseniz bekleyin bir şey çıkmıyor. Akdeniz’de balık avlanmanın bir yıl yasaklanmasını istiyoruz. Balıkların büyümesi ve üremesi için bu süre gereklidir. Yoksa bir iki yıl sonra hiç balık kalmayacak" dedi.

Akdeniz’de en çok çıkan deniz ürününün karides olmasına karşın, bu yıl büyük bir azalma olduğunu vurgulayan Sakın, "Bu gidişle bu sezon balıkçılarımız karaya demirleyecekler. Hükümet destekli balıkçılarımızın bir yıl masrafını karşılayacak şekilde kredi olanağı verir, balıkçılık bir yıl yasaklanırsa sorun giderilmiş olur. Böylece balıkların büyümesi ve üremesi kolaylaşır. Yetkililerden bu konuda yardım istiyoruz yoksa gelecek yıllarda balık yemek büyük bir lüks sayılacak" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2013 Çarşamba 13:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?