3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Balık çiftlikleri konusunda umut

Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Doğan Narin, Mersin Platformu üyesi olarak katıldıkları Ankara ziyaretinde, geleceğini turizmde arayan Mersin’in, balık çiftlikleri sorununun çözümünde hükümetten destek sözü aldıklarını açıkladı.

Mersin Platformu üyelerinin Ankara ziyaretini değerlendiren Narin, balık çiftlikleri konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la görüştüklerini söyledi. Ege ve Antalya’nın yatak kapasitesinin maksimuma ulaştığını ifade eden Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, yeni yatırımların Doğu Akdeniz’e kaydırılması yönündeki çalışmaları hakkında heyete bilgi verdiğini ifade eden Narin, Günay'ın, Mersin’in geleceğinin turizmde olduğunu kabul ettiklerini, bölgede turizme zarar verecek her türlü oluşuma karşı olduklarını söylediğini belirtti.

326 kilometrelik sahil şeridi olan Mersin’de çevreye zarar verecek, turistik ve SİT alanlarını gözden çıkartmaya yönelik balık çiftlikleri de dahil her türlü oluşuma kesinlikle karşı olduğunu belirten Bakan Günay'ın,15 Nisan’da turizm sezonunu Mersin’de açacaklarını hatırlattığını dile getiren Narin, Bakan Günay'ın Mersin’in son zamanlarda yaptığı çıkışın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladığını belirtti.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da, balık çiftlikleri konusunda izin veren kuruluş değil, kontrol mekanizması olduklarını açıkladığını kaydeden Narin, “Bakan Eroğlu, çevre konusunda yürütülen çalışmaların büyük bir titizlikle ele alındığının altını çizdi” dedi.

Son olarak görüştükleri Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in ise Mersin’in hassasiyetini çok iyi anladıklarını belirttiğini bildiren Narin, “Bakan Eker, yeni balık çiftlikleri kurulması ile ilgili bürokratik işlemlere ağır şartlar getirdiklerini ve çevreye en ufak zarar verecek bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini açıkladı” diye konuştu.

Mersin’in geleceğine yön vererek, iradesini ortaya koymada kentteki tüm sivil toplum örgütlerinin sağlamış olduğu birlik ve beraberliğin önemli getiriler sağladığının bu görüşmelerde bir kez daha ortaya çıktığını söyleyen Narin, konuyla ilgili mücadeleye yılmadan devam edeceklerini vurguladı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 17:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?