1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Balıkçılar nöbette!

Mersin'in Erdemli ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle balıkçılar tekneleri başında nöbet tutuyor. Fırtına nedeniyle teknesini liman ortasına demirleyen oğlunu bekleyen anne ise yetkililerden çözüm bekliyor.

Geçtiğimiz yıllarda yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Türkiye'nin 3. büyük balıkçı barınağı olan Erdemli Balıkçı Barınağı'nın Doğuda bulunan giriş kapısının geniş olduğunu ve bu nedenle teknelerinin zarar gördüğünü belirten balıkçılar, tekneleri başında nöbet tutuyor.

Dün gece başlayan ve gündüz de devam eden şiddetli fırtınanın barınak içerisinde bağlı bulunan teknelere zarar verdiğini belirten Erdemli Su Ürünler Kooperatifi Başkanı Yalçın Sakın, "Erdemli Balıkçı Barınağı doğu, kuzey ve kuzey doğu rüzgarlarına ağız kısmı açık. Projeyi çizerken mühendislerin fırtınayı tam hesaplayamadığından dolayı ağız kısmındaki mendirek kısa kalmıştır. Oda doğu, kuzey ve kuzey doğu rüzgarlarını olduğu gibi içeriye alıyor. Rüzgar biraz daha sertleştiği zaman dalgalar iskelenin üzerine kadar çıkıyor ve teknelerimiz zarar görüyor. Teknelerin babaları kırılıyor. Bunun önüne geçmek için teknelerimiz alargaya çıkıyor. Limanın ortasına demirliyorlar. Çok acil şekilde ana mendireğimizin tadilat görerek uzatılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Teknedeki oğlunu sahilde endişeli bir şekilde bekleyen Şerife Sümbül ise, "Oğlum teknesi zarar görmesin diye limanın ortasına demirledi ve orada bekliyor. Bende sahilde oğlumu bekliyorum. Oğlum evli ve iki çocuk babası. Bizim ve onun tek geçim kaynağı bu tekne. Başından ayrılamıyor. Bende burada onu bekliyorum. Yetkililer bir an önce bu limanı düzeltmeli. Liman düzeltilsin ki çocuklarımız bu havalarda evinde rahat oturabilsin" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2012 Pazartesi 17:04:04
Güncelleme :13 Mart 2012 Salı 16:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?