4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Balıkçılar sır oldu

KAYIP BALIKÇILARDAN 67 GÜNDÜR HABER YOK

Mersin'in Tarsus ilçesinde balık avlamak için denize açılan Aydın Öztürk ve Nedim Balkış'tan 67 gündür haber alınamıyor.

Eskiömerli Mahallesi'nde oturan evli ve 4 çocuk babası Aydın Öztürk'ün (42) eşi Semra Öztürk (35), eşinin kaçırıldığından şüphelendiğini söyledi, ölü ya da diri bulunmasını istedi. Öztürk, "Eşimin kaçırıldığından şüpheleniyorum. Çünkü denize açıldığı tekne karaya vurduğunda teknede mermi izleri olduğunu gördük. Maddi olarak kimseden hiçbir talebim yok. Tek dileğim yetkililerden kocamı bulmaları. Çocuklarımın babasının geri gelmesini istiyorum. Bölge milletvekillerine sesleniyorum, sesimize kulak

versinler. Onları biz seçtik, oralara getirdik, bize yardım etmek zorundalar" dedi.

Kimsenin dertlerini dinlemediğini anlatan kayıp balıkçı Aydın Öztürk'ün kardeşi Ali Öztürk ise çok kırgın oldukların söyledi. Öztürk şunları söyledi: "Tekne karaya vurduktan sonra durumu güvenlik güçlerine bildirdik, olayın kaza olmadığını söyledik. Olay yeri incelemenin gelip, araştırma yapmasını beklerdik. Kimse gelmedi, derdimizi dinlemedi, bizimle ilgilenmedi. En son biz mermi izlerini bulduktan sonra olay yeri inceleme ekipleri 6 gün sonra geldi. Kendi imkanlarımız ile araştırma yaptık. Alabora olan

teknenin yağ haznesine su dolardı. Ya da içerisinde yağ kalmazdı. Tekne alabora olmamış. Abimin kaçırıldığını ya da başına başka bir şey geldiğini düşünüyoruz. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Fakat kimse bizimle ilgilenmiyor. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ile 2 kere görüştük, bize döneceğini söyledi. Hiç dönmedi. Çok kırgınız. Çok acı çekiyoruz."

Tarsus'un Baharlı Köyünde balık avına çıkan Aydın Öztürk (42) ve Nedim Balkış'ın (33), tekneleri karaya vurmuş, fakat izlerine rastlanılmamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 17:39:03
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 18:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?