3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Balıkçıları sardalya güldürdü

Mazot fiyatlarındaki artış ve ithal balık girişi başta olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı sıkıntılı dönem geçiren balıkçıların yüzü, dün başlayan av sezonunda yakaladıkları sardalyalarla güldü.

Su Ürünleri Kooperatifi Mersin Bölge Birliği Başkanı Hüseyin Beşkardeş, tüm Türkiye'de "gırgır" diye bilenen balıkçı tekneleriyle dün avlanma sezonunun açıldığını hatırlattı.

Büyük umutlarla "vira bismillah" diyerek dün gece açıldıkları denizden umduklarını bularak döndüklerini anlatan Beşkardeş, "Sezona büyük umutlarla girdik. Çünkü çok ciddi borç tehditleriyle karşı karşıya olan balıkçılarımız, yeni sezondan elde edecekleri gelirle bir çıkış kapısı arayacaklar. Sezonun ilk gecesi gayet iyi geçti ve ağlarımız dolu dolu evimize döndük" dedi.

Yeni sezon avlanan balıkların balık pazarlarındaki tezgahlarda yer edindiğini anlatan Beşkardeş, şöyle konuştu:

"Dün gece ağlarımızın neredeyse tamamı sardalya ile doldu. İçinde ortalama 10 kilogram balığın bulunduğu kasaları da pazarlarda 10 YTL'den satışa sunduk. Sezonun ilk gününde esnafımızın yüzünü güldürmeyi başaran balık bolluğuna bağlı olarak pazarlarda yaşanan ve çoktandır görmeye hasret kaldığımız yoğunluk, sevincimizi ikiye katladı."

Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Bedii Cicik ise sağlıklı beslenme noktasında balık tüketiminin önemine işaret ederek, oldukça ucuza satılan sardalyanın halk sağlığına olumlu etki yaratacağını söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 10:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?