5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Balıkçıların barınak endişesi

Mersin Su Ürünleri ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Mehmet Karadeniz, bir balığın denizden çıkartıldığı anda öleceğinin altını çizerek, kendilerinin de Balıkçı Barınağı'ndan çıkartılmaları halinde çok zor duruma düşeceklerini söyledi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen; 'Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 83. yıldönümü kutlamalarının ardından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürü Cem Murat Yıldırım ile birlikte Çamlıbel'de yer alan Mersin Balıkçı Barınağı'nı ziyaret ederek, burada balıkçılarla bir süre sohbet etti, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Bugün itibariyle Mersin Balıkçı Barınağı'nda 350 teknenin olduğu bilgisini veren Mersin Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Mehmet Karadeniz, söz konusu barınağın yıkım kararının gündemde olduğunu ve bu durumun da kendilerini endişelendirdiğini söyledi. Mehmet Karadeniz, barınakla ilgili olarak proje hazırlanmasının şart olduğunu ve bu konuda Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket etmek istediklerini ancak bu konuda gerekli desteği göremediklerini dile getirdi.

Barınağın yaklaşık 30 yıldır amatör balıkçılar tarafından kullanıldığını ve kullanım hakkı olarak da Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne 28 bin TL'lik bir borçları olduğu yönünde kendilerine bildirimde bulunulduğu bilgisini de veren Karadeniz, bu duruma itiraz ederek yargıya başvurduklarını söyledi. Karadeniz, barınağın şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne verildiğini ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi barınağın kullanım hakkını bize vermeli. Biz de bunun karşılığını kendilerine ödeyelim. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından istenilen yüzde 30'luk payı da belediye ödesin. Sorun da bu şekilde çözüme kavuşturulsun" dedi.
Bir balığın denizden çıkartıldığı anda öleceğine dikkat çeken Mehmet Karadeniz, aynı şekilde kendilerinin de Balıkçı Barınağı'ndan çıkartılması halinde çok zor duruma düşeceklerini ve bu nedenle de barınakta kalmak istediklerini vurguladı. Karadeniz, barınağı kendi evleri gibi gördüklerini ve bu bilinçten yola çıkarak hem çevrelerini, hem de denizi korumaya çalıştıklarını, Balıkçı Barınağı'nda yer alan amatör balıkçılarınsa saygın insanlar olduğunu ve aralarında emekli albay ve yüzbaşıların da bulunduğu bilgisini verdi.

Mersin Balıkçı Barınağı ile ilgili olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket ettiklerinin altını çizen Vali Hüseyin Aksoy da buradaki temel amaçlarının da söz konusu barınağın daha işlevsel bir hale getirilmesi olduğunu söyledi.

Aksoy, "Tabi bunu yaparken de oldukça hassas davranıyoruz. Bu noktada da hiç kimseyi sıkıntı da bırakmamaya özen gösteriyoruz. Bir tarafta sorunu çözerken, diğer tarafta başka bir sorun yaşanmasını istemiyoruz. Bu nedenle de ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla ortak hareket edip, birlikte çalışmaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu. Çözüm üretilebilme adına gerek Mersin Valiliği, gerekse de Büyükşehir Belediyesi'nin her türlü öneriye açık olduğunun altını çizen Hüseyin Aksoy, bu noktada da Balıkçı Barınağı ile ilgili olarak yaşanan sorunun çözümü noktasında da çaba sarf edeceklerinin sözünü verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 14:43:14
Güncelleme :1 Temmuz 2009 Çarşamba 14:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?