4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Balkan Sirki Mersin'de

BALKAN SİRKİ MERSİN'DE

Merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Mersin’de gösteri yapan Cırxellence Balkan Sirki, büyük ilgi gördü.

Tozkoparan Mahallesi Hasan Akel Lisesi yanında kurulan ve 7’den 70’e herkesin beğenisini toplayan Cırxellence Balkan Sirki’nin açılış gösterisine, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın yanı sıra, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Gösteri öncesi bir konuşma yapan Başkan Tuna, sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirterek, Toroslar halkının en güzel hizmetlere layık olduğunu söyledi.

Konuşmasında sirk sanatının önemine de değinen Tuna, tüm zor işlerin eğitim ve çok çalışmakla başarılabileceğini vurgulayarak, gösteriye katılan çocuklardan çok çalışmalarını istedi. Başkan Tuna, “Burada yapılan gösteriler, öncelikle güç ve kuvvetin yanı sıra, eğitimin ve çok çalışmanın eseridir. Bizim 'Zoru hemen, imkansızı zaman içerisinde başarırız' diye bir ifademiz var. Hakikatten, zorlukları ve imkansız olan şeyleri eğitmek suretiyle hangi noktalara gelindiğini görüyoruz. Ama bunun altında yatan en önemli durum, çok çalışmaktır. Çocuklarımızda çok çalışarak, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine getireceklerdir. Düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle, halkımıza hoşça vakit geçirtebiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

Cırxellence Balkan Sirki Koordinatörü Sümer Dinçer ise, Toroslar Belediye Başkanı Tuna'ya kendilerini davet edip, gösteriye ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür ederek, “İmkansız zannedilen şeylerin yapıldığı sirklerde, çalışmanın, emeğin ne kadar kıymetli olduğunu Başkan Hamit Tuna sözleri ile ifade etti. Türkiye’de ilk defa bir belediye başkanı sirk ve gösteri sanatının önemine değindi. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gösterilere geçildi. Yaklaşık 2 saat süren sirk gösterisinde palyaçolar, akrobasi ve denge gösterileri, ip cambazları, eğitimli kedi, köpek, at, eşek, kuş, aslan ve kaplanlar ile birbirinden güzel gösteriler sunuldu. Zaman zaman konukların da gösterilere katılarak geceye renk kattığı Cırxellence Balkan Sirki, 10 gün boyunca Toroslar’da gösteriler sunacak.

BALKAN SİRKİ MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 14:30:03
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 18:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Maide Kiraz IP: 78.167.47.xxx Tarih : 15.01.2010 21:05:04

sirkiniz cok güzeldi çok begendim özellikle jimiyi cok tatlıydıı hepinize tesekkür edrm böyle bir gösteri sunduğunuz için...