4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bangladeş savaş gemileri Mersin'de

BANGLADEŞ SAVAŞ GEMİLERİ MERSİN'DE

Bangladeş Deniz Kuvvetleri'ne ait gemiler ilk defa Türkiye'ye giriş yaptı. Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) bünyesinde yer alan iki savaş gemisi Mersin Limanı'nda demirlerken, gemi komutanlarıysa kentte bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Mersin Limanı'nda ziyaret amacıyla bulunan Bangladeş Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait olan BNS Osman adlı savaş gemisinin komutanı Albay Mozammel Haque, beraberindeki BNS Madhumati adlı bir diğer savaş gemisinin komutanı olan Binbaşı Afzalui Haque ile birlikte Mersin Vali Vekili Ahmet Büyükçelik'i ziyaret ederek görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Albay Haque, Bangladeş Deniz Kuvvetleri'ne ait savaş gemilerinin ilk defa Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirterek, 2006 yılında kendi imkanlarıyla gezi amaçlı olarak Ankara ve İstanbul'u gördüğünü, ancak her iki gemideki diğer subaylarınsa ilk defa Türkiye'ye geldiğini kaydetti.

Haque, şu anda UNIFIL bünyesinde görev yaptıklarını ve söz konusu görevlerinin de 1 yıl süreceğini ifade ederek, bu noktada sık sık Mersin'e ziyaretlerde bulunacaklarının altını çizdi. UNIFIL çatısı altında görev yapan gemilerin Mersin Limanı başta olmak üzere Lübnan'ın Beyrut ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde yer alan Limasol limanlarını da ziyaret ettiğini anlatan Haque, bu noktada kendilerinin oluşturulan bir program dahilinde söz konusu limanları ziyaret ettiklerini, bu ziyaretlerin de önümüzdeki dönemde devam edeceğini belirtti.

UNIFIL bünyesindeki gemilerin genelde 3 ya da 6 ay görev yapmasına karşın, kendilerinin 1 yıl boyunca Lübnan kara sularında güvenliğin sağlanması noktasında sorumluluk üstleneceklerini belirten Mozammel Haque, bu duruma gerekçe olarak da mesafenin uzak olması olarak gösterdi. Sadece Mersin'e gelebilmenin 1 aylık bir zaman dilimi gerektirdiğine işaret eden Haque, “Bugüne kadar gezdiğimiz limanlar içinde en çok Mersin'i beğendik. Bu ziyaret, sadece Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız açısından değil, aynı zamanda Bangladeş açısından da oldukça önemli bir ziyaret” dedi.

Bangladeş'e ait gemilerin nüfusunun, UNIFIL'in deniz görev kuvvetinde yer alan gemiler içinde en yüksek nüfus olduğu bilgisini de veren Albay Haque, Türkiye'nin de UNIFIL bünyesinde yer almasının kendileri açısından büyük bir şans olduğunu söyledi. Hague, bu durumun iki ülke askerlerinin birbirlerini daha iyi tanıması ve birbirlerine yakınlaşmasına fırsat sunduğunu belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Ahmet Büyükçelik de BM bünyesinde oluşturulan UNIFIL'in, Doğu Akdeniz'deki güvenliği sağlamakla yükümlü olduğunu ifade ederek, bu noktada UNIFIL komutasındaki gemilerin belirli aralıklarda Mersin Limanı'na da bir dizi ziyaretlerde bulunduğunu hatırlattı. Resmi anlamda Bangladeş Deniz Kuvvetleri'ne ait gemilerin ilk defa Türkiye'ye geldiğini belirten Büyükçelik, Bangladeşli askeri yetkilileri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından ziyaret basına kapalı olarak devam etti.

BANGLADEŞ SAVAŞ GEMİLERİ MERSİN'DE
BANGLADEŞ SAVAŞ GEMİLERİ MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 13:07:04
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 13:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?