23
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Banka önünde eylem!

Mersin'de 65 yaşındaki emekli bir vatandaş, 1 yıldan bu yana kredi kartını iptal ettiremediği banka önünde çıplak eylem yaptı.

Bugün öğle saatlerinde Hastane Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın Kuruçeşme Şubesi'ne gelen Bağ-Kur emeklisi Ahmet Ceryan, yoldan geçenlerin şaşkın bakışları arasında banka önünde elbiselerini çıkarmaya başladı. İç çamaşırına kadar soyunan yaşlı adam, çıkardığı elbiselerini kucağına alarak bankaya girmek istedi ancak, kapıda güvenlik görevlileri tarafından durduruldu. Elbiselerini bankaya vermek istediğini söyleyen Ahmet Ceryan'ın içeriye girmesine izin verilmedi.

Bunun üzerine banka önünde çıplak vaziyette gazetecilere açıklama yapan Ceryan, bankadan aldığı kredi kartı hesabını 1 yıldan bu yana kapattıramadığını söyledi. Bir yıl önce bankaya bir miktar para yatırdığını, o sırada da kendisine kredi kartı verildiğini anlatan Ceryan, "Bana bir kişi 'haksız' derse kendimi minareye asacağım. Tam 1 yıldır bu hesabı kapatmaya çalışıyorum. 'Bankaya git' diyorlar, 'aşağı git' diyorlar, 'yukarıya git' diyorlar ama bir türlü hesabı kapatmıyorlar" dedi.Bu süre içerisinde kart borcunu sıfırladığını ve kendisine 'artık sana borç gelmez' dediklerini ifade eden Ceryan, "Aradan 3 ay geçti, '12 lira borcun var' dediler onu da yatırdım, sonra '24 lira yatıracaksın' dediler, onu da yatırdım. Bana bir daha kağıt gelmesin dedim. Yaklaşık 1 sene kağıt gelmedi ama dün telefonla arayıp 200 lira borcumun olduğunu söylediler. Ödemezsem hukuki işlem başlatılacağını söylediler. Beni asacaklarsa assınlar artık" diye konuştu.

Kendisine verilen kredi kartından sadece bir kez para çektiğini dile getiren Ceryan, şöyle devam etti: "Onu da ödedim ve kapattım. Bütün hepsinin ispatı, elimdeki makbuzlarda mevcut. Personeli de öyle yetiştirmişler ki, ince ayardan geçiriyorlar. Bir türlü kredi kartını iptal etmiyorlar. Dünya duysun sesimizi. Sayın Başbakan'a da buradan sesleniyorum. Bu duruma bir çözüm bulsunlar, ben burada kafayı yedim."

Ahmet Ceryan, açıklamasının ardından elbiselerini giyerek bankadan ayrıldı. Ceryan, sorunun çözülmemesi halinde eylemlerine devam edeceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2013 Salı 18:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?