2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Banka önünde kuyruk çilesi

Mersin'de, emekli maaşı ile çocuk yardımı ödemeleri aynı güne denk gelince banka önünde uzun kuyruklar oluştu. Sabah gelerek sıraya giren yaşlı bir kadın, saatlerce beklemek zorunda kalınca gözyaşlarına boğuldu.

3 ayda bir verilen yaşlılık parası, emekli maaşları ve "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası" çerçevesinde okula giden çocukların velilerine verilen eğitim yardımı ödemeleri aynı güne denk gelince, Mersin'deki Ziraat Bankası önünde büyük bir kalabalık oluştu.

3 ödemenin aynı anda yapıldığı Fabrikalar Caddesi üzerindeki Ziraat Bankası Özel İşlem Merkezi önünde sabahın erken saatlerinde toplanan yüzlerce kişi, saatlerce kuyrukta bekledi. Görevlilerin aldığı önlemler sayesinde bu kez banka önünde izdiham yaşanmadı ancak emekliler saatlerce sıra beklemek zorunda kalmalarına tepki gösterdi.

Maaş almak için saatlerce kuyrukta bekleyen yaşlılar, çocuk yardımının maaş gününe denk getirilmesini eleştirdi. Sıralarını kaybetmemek için kuyruktan bir an olsun bile ayrılmayan vatandaşlar, her 3 ayda bir aynı manzara ile karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

4 saattir sırada beklediğini belirten yaşlı bir kadın, mektupla maaş gönderilmesi uygulamasından haberdar olmasına rağmen faydalanmak için müracaat etmediğini, ancak bundan sonra maaşını mektupla isteyeceğini söyledi.

Sırasını kaybedip son sıralara itildiği için gözyaşlarına boğulan bir başka yaşlı kadın ise sabahtan beri kuyrukta olduğunu anlatarak, "Hep araya girdiler, ben en sona düştüm. Yazık bizlere, çocuk ödemelerini ayrı gün yapsınlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 15:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?