2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Banka önünde yardım izdihamı

Mersin'de, ihtiyaç sahibi öğrencilerin ailelerine verilen çocuk yardımını alabilmek için banka önünde toplanan kalabalık izdihama neden oldu. Sıra kapma yarışında yaşanan izdiham nedeniyle bazı vatandaşlar bayıldı.

Ziraat Bankası'nın Fabrikalar Caddesi üzerinde bulunan Özel İşlem Merkezi'ne sabahın erken saatlerinde gelen binlerce kişi, çocuk yardımı alabilmek için sıraya girdi. Sıcak havada çocuklarıyla birlikte banka önüne gelen vatandaşlar, ortalama 30-35 YTL'lik yardım için uzun kuyruklar oluşturdu.

Bankanın açılıp, sıra fişlerinin dağıtılmasıyla birlikte ise kargaşa yaşandı. Bankaya bir an önce girebilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele eden vatandaşlar, izdihama neden oldu. Yaşanan kargaşa sırasında bazı kadınlar fenalık geçirerek bayıldı. Bayılanlardan bazıları sıradan çıkarılıp kenara alınırken, bazıları ise yakınlarının yardımıyla bir taksiye binip evinin yolunu tuttu. Kargaşa sırasında korkan bir çocuk ise gözyaşlarına boğuldu.

Dağıtım sırasında banka güvenlik görevlileri de zor anlar yaşadı. Sabırsızlıklarını bankanın duvarına vurarak dile getiren vatandaşlar, banka görevlilerince sık sık uyarıldı. Bankaya girip parasını alanlar evinin yolunu tutarken, bazı vatandaşlar aldığı 40 YTL'nin az olduğunu söyledi.

Bu arada, Ziraat Bankası önünde belirli günlerde yaşanan kalabalık en çok simitçileri sevindirdi. Sabah erken saatlerde banka önüne gelen simitçiler, kısa sürede çok sayıda simit sattı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 13:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?