8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Bankamatik dolandırıcısı yakalandı

Mersin'de, ATM önlerinde vatandaşları yardım etme bahanesiyle dolandırdığı ileri sürülen şahıs, polisin yaptığı çalışmayla yakalandı.

 Ukrayna uyruklu bir kadınla evli olduğu öğrenilen şüphelinin, 12 ayrı bankamatik dolandırıcılığına karıştığı ve toplam 10 bin 213 YTL para dolandırdığı tespit edildi.


Edinilen bilgiye göre, Adana'dan trenle Mersin'e gelerek, banka ATM'leri önünde para çekmek isteyen yaşlı vatandaşların banka kartlarını yardım etme bahanesiyle alarak kaçan ve el çabukluğu ile kartı değiştiren, daha sonra da şahısların paralarını çeken F.A. isimli şahıs, banka güvenlik kameraları sayesinde yakalandı. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankası önünde yakalanan şahsın 12 ayrı bankamatik dolandırıcılığı olayına karıştığı ve toplam 10 bin 213 YTL para dolandırdığı tespit edildi.


Şüphelinin, "Banka ve kredi kartını kötüye kullanmak" suçundan tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte yarın adli mercilere sevk edileceği belirtildi.


Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, banka ATM'lerini kullanan vatandaşların mağdur olmamaları için tanımadıkları şahıslardan yardım almamaları, şüpheli gördükleri şahısları 155 Polis İmdat ihbar hattına bildirmeleri gerektiği hatırlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 18:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?