4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Barakalar alevlere yenildi

MERSİN'DE ÇIKAN YANGINDA İKİ BARAKA KÜL OLDU

Mersin'in Erdemli ilçesinde bitişik iki baraka, çıkan yangında kül oldu. 9 kişinin yaşadığı barakalarda yangın anında içeride kimsenin olmaması faciayı önlerken, 10 yaşındaki çocuk yanan evlerinin önünde babasına sarılarak gözyaşı döktü

Edinilen bilgiye göre, Koyuncu Mahallesi Aybala Sokak'ta Erkan Yılmaz ve Ümit Yılmaz kardeşlere ait birbirlerine bitişik iki baraka evde yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle yangın evleri sardı. Yangın sırasında bir piknik tüpü patlarken, vatandaşların haber vermesiyle olay yerine itfaiye ve polis ekipleri geldi. İtfaiye tarafından soğutma çalışması yapılarak, mutfak tüpleri bölgeden uzaklaştırıldı. Baraka sahiplerinden Erkan Yılmaz'ın 10 yaşındaki oğlu Ali Şamil, yanan evleri önünde babasına sarılarak

gözyaşlarına boğuldu. Baba oğlun sarılarak ağlaması yürekleri burktu. Ali Şamil, gözyaşları içinde babasına, "Her şeyimiz gitti baba. Kitaplarım, defterlerim, her şeyimiz" dedi. Oğluna sarılarak ağlayan baba Yılmaz ise, "Oğlum siz varsınız her şeye bedel. Tek size bir şey olmasın. Oğlum üzülme. Çalışır yeniden alırız" diyerek oğlunun gözyaşlarını silip teselli etmeye çalıştı.

Kendisinin yevmiyede çalışarak geçimini sağladığını belirten Erkan Yılmaz, "Yangın sırasında da bir bahçede yevmiye karşılığı çalışıyordum. Mahalle sakinleri evimde yangın çıktığını söylediler. Acele ile geldim. Evde engelli olan annem Düriye Yılmaz ile çocuklarım vardı. Allah'tan içeride değillermiş" dedi.

Vatandaşlar, bulundukları bölgeye şebeke suyunun çıkmadığını, bu sebeple de yangına müdahale edemediklerini söylediler.

MERSİN'DE ÇIKAN YANGINDA İKİ BARAKA KÜL OLDU
MERSİN'DE ÇIKAN YANGINDA İKİ BARAKA KÜL OLDU
MERSİN'DE ÇIKAN YANGINDA İKİ BARAKA KÜL OLDU
MERSİN'DE ÇIKAN YANGINDA İKİ BARAKA KÜL OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 10:57:03
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 11:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?