30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Barbaros sonradan açıldı

BARBAROS SONRADAN AÇILDI

Türkiye İlköğretim Okulları Arası Yıldız Kızlar Basketbol Şampiyonası'nın Mersin ayağında büyük çekişme yaşanıyor. Sahada basketbolcular birbirine üstünlük kurmaya çalışırken, tribünlerde de minik basketbolseverler farklı ve ilginç tezahüratlarıyla takımlarına destek veriyor.

Barbaros İlköğretim Okulu ile Aydınlıkevler İlköğretim Okulu arasında, Edip Buran Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada rakipler birbirine üstünlük sağlayabilme adına kıran kırana bir mücadele ortaya koydu. Her iki okulun öğrencilerinin de taraftar olarak tribünlerde yer aldığı müsabakada büyük heyecan yaşandı. Barbaros İlköğretim Okulu sahada; Ece, Funda, Kader, Emine, Yağmur, Betül, Zeynep, Sıla, Hilal, Belkıs, Misra Su ve Betül'den oluşan kadroyla sahaya çıkarken, Aydınlıkevler İlköğretim Okulu ise; Sevilay, Polen, Melike, Nuran, Ela, Fatma, Rozerin, İrem, Gizem, Dilara, Neziha ve Buse'den oluşan kadroyla rakibi karşısında mücadele etti.

İlk periyotta her iki takım da sayı bulmakta zorlanırken, özellikle 2 sayılık atışlarda önemli bir isabet oranı yakalayan Aydınlıkevler, bu periyodu 11-10 önde kapattı. Barbaros İlköğretim Okulu, rakip potadan eli boş dönüp, Aydınlıkevler de bu fırsatı iyi değerlendirince devre Aydınlıkevler İlköğretim Okulu'nun 33-23'lük üstünlüğüyle sona erdi. Mücadelenin 3. periyodunda toparlanan Barbaros, rakibine bu periyotta sadece 12 sayı üretme şansı verirken, kendisi de 11 sayı buldu ancak yine de rakibine yenişemedi: 45-34.

Karşılaşmanın son periyodunda her iki ekip de kazanmak için her şeyini ortaya koyunca, ortaya da seyir zevki yüksek bir maç çıktı. Top, iki pota arasında gidip gelirken Barbaros İlköğretim Okulu da maça ağırlığını koydu. Rakip potada ardı ardına 29 sayı üreten Barbaros, rakibine de sadece 12 sayı şansı verdi. Aytunç Saygan ve Erdal Ceylan'ın yönettiği karşılaşmadan galip ayrılan tarafsa; 63-57'lik skorla Barbaros İlköğretim Okulu oldu.

BARBAROS SONRADAN AÇILDI
BARBAROS SONRADAN AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 14:58:04
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 15:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?