3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Barbarossa'nın anıtı onarılıyor

Mersin'in Silifke ilçesinde bir süre önce tahrip edilerek kırılan Roma-Germen İmparatoru Friedrich I. Barbarossa'nın anıtı bakım ve onarıma alındı.

Silifke-Mut karayolu üzerinde ve Silifke Belediyesi mücavir alanı içerisinde bulunan Roma-Germen İmparatoru Friedrich 1. Barbarossa'nın anıtında kırılan mermer taşlar yeniden onarılarak, çevre düzenlemesi çalışmaları başlatıldı.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, yaptığı açıklamada, Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan ile ülkesinden barış içinde serbest geçiş için bir anlaşma yapmış olan Roma-Germen İmparatoru Friedrich I. Barbarossa'nın 10 Haziran 1190 tarihinde ordusunun başında Filistin'e giderken Silifke'de bulunan Göksu ırmağında boğulduğunu belirterek, "Boğulduğu yerde yapılan anıt mezarda zaman zaman yıpranmalar veya kırılmalar meydana geldi. Çevrede ortaya çıkan görüntü kirliliğine karşı da bir çalışma başlattık. Belediyemize bağlı ekipler hem anıt mezarda hem de çevre düzenlemesinde önemli çalışmalar yürütmektedir. Amacımız var olan bir eserin korunmasıdır. Özellikle yaz aylarında ilçemize Almanya'dan da gelen misafirlerin büyük bir bölümü hem Silifke'mizi hem de Roma-Germen İmparatoru
Friedrich I. Barbarossa'nın anıtını ziyaret etmektedir. Yaklaşan yaz ayları öncesinde bu anıt mezarda ve çevresinde düzenleme ve temizlik çalışmaları başlattık" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 11:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?