8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Barış için Mısır'dan ispanya'ya yürüyor

Dünya barışı için Mısır'dan İspanya'ya yürüyen 36 yaşındaki Fransız Phillippe Jacq, Mersin'in Silifke İlçesi'ne ulaştı. 

İnsanlığın paraya değil, karşılıklı anlayışa ve barışa ihtiyacı olduğunu belirten Jacq, "Barış için 1 yılda 8 bin kilometre yürüyüş" sloganıyla Mısır'dan yola çıktığını, 4 aydır yürüdüğünü ve yürüyüşünü Ekim 2007'de İspanya'da tamamlayacağını söyledi. 

Devletler arasındaki savaşların enerji kaynaklarına sahip olmak amacıyla yapıldığını vurgulayan Jacq, "Bu çok saçma bir düşünce. Birkaç yıla kadar dünya üzerindeki su kaynakları da tükenebilir. 

Ne olacak, bu defa su savaşları mı yapılacak? Petrol için yapılan savaşların ne kadar insanın hayatına mal olduğunu gördük. Petrol ve para için savaşanlar unutmamalıdır ki, öldükten sonra yanında hiçbir şey olmuyor. 

Benim düşünceme göre barış insanlık için en büyük enerji kaynağıdır. Bu düşünceyle yola çıktım ve barış için yürüyorum. Barışın üstünlüğünü gittiğim tüm ülkelerde insanlarla paylaşıyorum. Dünya devletleri de artık petrol için savaşı bırakıp, başka alternatif enerji kaynakları bulmalı ve kullanmalıdır" dedi. 

Daha önce Silifke'den Antalya'ya gitmeyi planladığını söyleyen Jacq, "Antalya yolunun beni yoracağını düşündüğüm için güzergahımı değiştirdim. Silifke'den Gülnar'a, oradan da Pamukkale ve Çanakkale'ye gidip, feribotla Trakya'ya geçeceğini, buradan da Avrupa'ya çıkıp, Bosna Hersek, İtalya üzerinden İspanya'ya ulaşarak yürüyüşümü tamamlayacağım" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 11:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?