5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Barış Manço için çekirdek satıyorlar

Barış Manço'yu anmak için Mersin'de geniş kapsamlı bir konser düzenlemek isteyen bir grup genç, eksik kalan ses sistemi alabilmek için sokakta çekirdek satıyor.

Kapısını çaldıkları işadamlarından olumsuz yanıt alan ve para kazanmak için çok sevdikleri sakallarını dahi kesen gençler, hafta sonuna kadar 250 TL bulamazsa konseri iptal etmek zorunda kalacak.

Yaklaşık bir yıl önce kurdukları ve 'By-Pass' adını verdikleri müzik grubuyla kentte amatör anlamda müzik yapmaya çalışan 4 genç, Türk rock müziğinin öncüleri arasında gösterilen Barış Manço'yu anmak ve onu yeni yetişen nesle anlatabilmek için bir konser düzenliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu hafta sonu Kültür Park içinde yer alan Barış Meydanı'nda organize edilmesi planlanan konserlerle ilgili grubun hazırlıkları sürüyor.

Ancak ses sistemi ve enstrümanlardaki eksiklik nedeniyle gençlerin 250 TL'ye ihtiyacı var. Söz konusu parayı bulabilmek için işadamlarının kapısını çalan ancak olumsuz yanıt alan grup üyeleri; Taner Selçuk Cura, Murat Atmaca, Göktan Yaramış ve İlkim Demirasal, ihtiyaçları olan parayı bulabilmek için çok sevdikleri sakallarından dahi vazgeçmek zorunda kaldıklarını buna rağmen yine de bir sonuç elde edemediklerini dile getirdi.

Grup Sözcüsü Göktan Yaramış, Barış Manço anısına her yıl Mersin'de anma konseri organize edildiğini hatırlatarak, aynı etkinliği bu yıl da yapmak istediklerini ancak bunun hiç de görüldüğü kadar kolay olmadığının altını çizdi.

"250 TL'Yİ BULAMAZSAK KONSERİ İPTAL ETMEK ZORUNDA KALACAĞIZ"

Yaramış, "Ses sistemi ve eksik olan enstrümanları alabilmek için 250 TL'ye ihtiyacımız var. Çaldığımız her kapı yüzümüze kapandı. Açıkçası hiç kimse bizi ciddiye almıyor. Bizde kendi başımızın çaresine bakmaya karar verdik. Bir restorana gittik ve işletme sahibinden iş istedik. Bize; 'Sakalınızı kesin öyle gelin' dedi. Sonuçta biz kendimize göre bir tarz yapmışız ve 1 aydan bu yana sakallarımızı uzatıyoruz. Bir gün için sakal kesilmezdi ama buna rağmen grup üyesi arkadaşlarımızdan biri bunu göze aldı ve sakalını kesti. Ama pek de bir işe yaramadı. Hala ihtiyaç duyulan parayı bulamadık" dedi.

18 Temmuz Cumartesi gününe kadar 250 TL bulamamaları halinde 'Barış Manço'yu Anma Konseri'nin iptal etmek zorunda kalacaklarına dikkat çeken Yaramış, çekirdek satmaya 3 gün önce başladıklarını ve günde ortalama 20 TL gelir elde ettikleri bilgisini de verdi. Acil para kazanmak zorunda oldukları için çekirdek satmaya karar verdiklerini anlatan Göktan Yaramış, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Tabi çekirdek satmak da hiç kolay değil. Adam yanımızdan geçerken bize tuhaf tuhaf bakıyor şaşırıyor yani. Ancak insanlar bizim amacımızı anlayınca takdir ediyorlar ve doğru yolda olduğumuzu söylüyorlar. Zaman her geçen gün azalıyor ama biz hala ihtiyacımız olan parayı toplayamadık. Eğer işadamları bize sahip çıkarsa biz bu işin sonuna kadar arkasındayız. Buna rağmen gerekli desteği görmezsek bizde çekirdek satmaya devam ederiz."

Yaramış, Mersin'de amatör müzik gruplarına destek verilmesi gerektiğini vurgulayarak, bugün gelinen noktada kentte müzik yapılmadığını ve genç yeteneklerinse kendi deyimiyle harcandığını savundu. Kendilerinin Adana, İzmir veya Ankara'da rock müziğini yapmış olsaydılar çok daha farklı bir yerde olabileceklerini iddia eden Yaramış, kentin kendi değerlerine sahip çıkmaması nedeniyle Mersin'de müzik adına bir şey olacağını da sanmadığını ve kendilerinin yine çekirdek satmaya devam edeceğini söyledi

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 13:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?