5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Barış ve kardeşlik ormanı büyüyor

BARIŞ VE KARDEŞLİK ORMANI GÜZELLEŞİYOR

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz sınırları içinde yer alan 'Barış ve Kardeşlik Ormanı'nda ağaçların bakımının yanı sıra eksikliklerin giderilerek çevre düzenlemesi çalışması gerçekleştiriliyor.

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalarla birlikte ormanın çehresinin değiştirildiği belirtildi. Söz konusu çalışmalara katılarak burada yetkililerden bilgi alan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, 68'liler Derneği tarafından oluşturulan ormanın, ayrı bir önemi olduğuna dikkat çekerek, bu noktada alanın adına yakışır bir hale getirileceğini anlattı. Türk, “Sabahları bu çevrede yaşayan yurttaşlarımız, tatil günlerinde de tüm Mersinlilerin kullanabileceği bir ormanlık alandır. Ülkemiz için mücadele etmiş bir kuşağın adını taşıyan 68'liler Barış ve Kardeşlik Ormanı'nın periyodik bakımlarını en iyi şekilde yapacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye'de tek olan bu ormanımıza halkımızın da sahip çıkacağına inanıyor, bu ormanı kentimize kazandıranlara da teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Ormanlık alanda gerçekleştirilen bakım ve çevre düzenlemesi çalışmaları nedeniyle Fazıl Türk'e teşekkür eden, Mersin 68'liler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kapıkıran da, 'Barış ve Kardeşlik Ormanı'nın 1990 yılından bu yana faaliyette olduğunu hatırlatarak, “Bugün ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu barış ve kardeşlik kavramlarına ihtiyaç duyanlar, ormanımıza daha çok sahipleniyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 20:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?