5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Barış Yolcuları Anamur'da

İtalya'nın Trento şehrinden 'Barış Yürüyüşü' adı altında İsrail'in Kudüs kentine gitmek üzere yola çıkan İtalyan aile, Mersin'in Anamur ilçesine ulaştı.

İskele Mahallesi'nde çadır kurarak geceyi burada geçiren İtalo Benedetti (62), eşi Ruta Rainiene (45) ve kızları Grazina Rainite (17), Anamur'da bir süre mola verdi. Trento'dan 21 Mart'ta hareket ettiklerini belirten Benedetti, 30 Mayıs'ta Türkiye'ye giriş yaptıklarını söyledi. Kudüs şehrine ulaşana kadar 7 bin kilometrelik yol katedeceklerini ifade eden Benedetti, yol boyunca bazen de otostop yaparak bindikleri araçlarla yola devam ettiklerini söyledi.

Dünyada barışa dikkat çekmek için bu yolculuğa çıktıklarını vurgulayan Benedetti, Mersin, Adana ve Hatay illeri ile Suriye'yi geçtikten sonra Kudüs'e ulaşarak yolculuklarını tamamlayacaklarını kaydetti. Benedetti, Anamur'da yanına çadır kurdukları marketin sahibi Tamer Arıcan'ın kendilerine gösterdiği ilgiden memnun olduklarını da belirterek, İtalya'ya döndükten sonra haberleşmek için adres ve telefonunu aldığını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 18:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?