5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Barışınca sokakta kaldılar

TEKRAR BİRLEŞEN ÇİFT AİLELERİ TARAFINDAN REDDEDİLİNCE SOKAKTA KALDI

Mersin'de 7 ay önce boşandıktan sonra yeniden birleşen genç çift, aileleri tarafından reddedilince 4 yaşındaki çocuklarıyla birlikte sokakta kaldı.

Bayram arifesinde kucaklarında çocuklarıyla ortada kalan çift, hastane polisine sığındı. Çifte burada yardımsever bir vatandaş evini açarak misafir etti.

Minibüs şoförü Osman Demir (29) ile Sevgi Topal (24) 2005 yılında ailelerinin rıza göstermemesine rağmen kaçarak evlendi. Akdeniz ilçesine bağlı Huzurkent Mahallesi'nde yaşayan çifti aileleri de kabul etti. Çiftin 2006 yılı başında Medine Nur Demir adında bir de kız çocukları olurken, 3 yıl önce Sevgi Topal'ın 'hafıza kaybı' rahatsızlığı nedeniyle ailede huzursuzluk yaşanmaya başladı. Genç çift, 7 ay önce mahkemeye başvurarak ayrıldı. Ancak bir süre sonra birbirlerinden ayrı kalamayacaklarını anlayan çift, yeniden birleşme kararı aldı. Bu karar aileler tarafından sıcak karşılanmazken, bunun üzerine genç çift 4 yaşındaki çocuklarını da alıp baba ocağından ayrıldı. Ancak ceplerinde minibüs parası dahi olmadığından soğuk kış gününde sokakta kalan çift, hastane polisine sığınmak zorunda kaldı. Geceyi hastanede geçirmek istediklerini belirten çifte burada, yardımsever bir vatandaş sahip çıktı.

Toroslar Belediyesi Sanat Yönetmeni Ali Yanaç, çifte evini açarak o gece misafir etti. Yanaç, genç çiftin hikayesini dinleyince vicdanen rahatsız olduğunu belirterek, "Soğuk kış gününde kucaklarında 4 yaşındaki çocuklarıyla sokakta kalmalarına gönlüm razı gelmedi. Umarın yetkililer, bu gençlerin çığlığını duyar ve yardım eli uzatır" dedi.

Kendilerine kucak açan Ali Yanaç'a teşekkür eden Osman Demir, 7 ay önce boşandığı eşiyle yeniden bir araya gelince ailelerin kendilerine sırt çevirdiğini belirterek, "Ailelerimiz birleşince bizi istemediler. Bizi istemeyeni biz de istemiyoruz. Ailemiz bize sahip çıkmadı, bu saatten sonra da sahip çıkmalarını istemiyoruz zaten" diye konuştu.

"Allah kimseyi çaresiz bırakmasın" diyen Sevgi Topal ise, "Sokakta kaldık, çaresiziz. Ailelerimiz yeniden birleştiğimiz için bizi istemiyor. Ama ben diyorum ki; başıma ne gelirse eşimle gelsin. Zor da olsa biz bunu başarmak istiyoruz. Mücadele edeceğiz. Daha çok çocuğumu düşünüyorum. Zaten o da 'babamı istiyorum' diyor sürekli. Ben yeni bir evlilik istemiyorum. Eşimle devam etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Topal, kendilerini evini açarak sokaktan kurtaran Ali Yanaç'a da teşekkür ederek, "Allah ondan razı olsun bizi sevindirdi. Yer gök durdukça böyle insanlar var olsun" diye konuştu.

TEKRAR BİRLEŞEN ÇİFT AİLELERİ TARAFINDAN REDDEDİLİNCE SOKAKTA KALDI
TEKRAR BİRLEŞEN ÇİFT AİLELERİ TARAFINDAN REDDEDİLİNCE SOKAKTA KALDI
TEKRAR BİRLEŞEN ÇİFT AİLELERİ TARAFINDAN REDDEDİLİNCE SOKAKTA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 14:08:04
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 15:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?