5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Başarılarını kutladılar

Mersin Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi öğrencileri, oluşturdukları tiyatro topluluğuyla ilk sahne deneyimini yaşadı, sahnedeki başarılarınıysa düzenledikleri özel bir etkinlikle kutladı.

Kongre ve Sergi Sarayı içinde yer alan kafeteryada bir araya gelen öğrenciler, burada 8 aylık tiyatro çalışmasının verdiği stresi ve yorgunluğu üzerlerinden atmaya çalıştı, diğer yandan da birbirleriyle hasret giderdi.

Son olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen; 'Yıldızların Altında Tiyatro Şenliği' kapsamında Necip Fazıl Kısakürek'in yazdığı 'Reis Bey' adlı tiyatro oyununu sahneleyen öğrenciler, izleyicisinden de tam not almıştı.

Gerçekleştirilen kutlama etkinliğinde konuşan Okul Müdürü Perihan Leventoğlu, öğrencilerin ortaya koymuş olduğu emek ve özverinin kendisini gururlandığına dikkat çekerek, öğrencileri bir araya getirip tiyatro ekseninde ortak bir paylaşım içine girmelerini sağlamanın hiç de kolay olmadığını ancak bunu başardıklarını ve ortaya da oldukça kaliteli bir oyun çıkarttıklarını söyledi.

Mersin Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi öğretmeni ve aynı zamanda da tiyatro sorumlusu olan Çiğdem Avcı da 'Reis Bey' adlı tiyatro oyununu yıl içerisinde 4 kez sahneledikleri bilgisini verdi. Avcı, topluluk içinde 26 öğrencinin yer aldığını ve onlarla yaklaşık 8 ay boyunca birlikte çalıştıklarını sonuç itibariyle de öğrencilere hem tiyatro sevgisini aşıladığını savundu.

Hayatı boyunca hiç tiyatro oyunu izlemeyen gençlerin ilk kez tiyatro sahnesine çıktığını ifade eden Avcı, "Öğrencilerimizin her biri büyük özveri gösterdi. İyi bir başarı elde ettiklerine inanıyorum. Bir bakıma emeklerinin karşılığını da aldılar. Sahnelediğimiz oyunun konusu itibariyle de onlara merhamet gibi yüce bir duyguyu kavramalarını ve bunu hayatlarının merkezine almalarını da sağladık" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 12:16:51
Güncelleme :16 Haziran 2009 Salı 12:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?