4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Başarılı kursiyerlere sertifika

BAŞARILI KURSİYERLERE SERTİFİKA

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün katkılarıyla Akdeniz Rotary Kulübü'nce düzenlenen 'Gaz Altı Boru Kaynakçılığı' kursunu tamamlayan 16 kursiyere, sertifikaları Vali Hüseyin Aksoy tarafından verildi.

Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen belge dağıtım töreninde konuşan Aksoy, günümüzde 'her işi yaparım' devrinin sona erdiğini, yapılacak işte, belirli becerilere sahip olmak zorunluluğu doğduğunu söyledi. Aksoy, Mesleki Eğitim Merkezi'nde bu alanda önemli çalışmalar yapıldığını, yaklaşık bin 800 çırak ve bin 200 kalfanın buradan eğitim aldığını söyledi. Halk Eğitim Merkezi ve sivil toplum kuruluşlarınca da yürütülen önemli çalışmalar olduğunu kaydeden Aksoy, "Artık belirli alanlarda belirli bilgilere sahip olmalıyız, bu niteliklere haiz olduktan sonra yeni iş arayışlarımızın sonucunu daha verimli şekilde alma imkanına kavuşmuş oluruz” dedi.

Mersin Organize Sanayi Bölgesi'nde belirli fabrikalarda doğalgazın kullanıldığını, konutlarda kullanılması için de çalışmaların başladığını ifade eden Aksoy, “Mersin kenti doğalgaza kavuşuyor. Doğalgaza kavuşması sırasında da yeni iş kolları mutlaka gelişecektir. Boru kaynakçılığı bu anlamda önemli bir işkolu ve çok hassas bir konu. Eğitimi alınmadan herkesin yapamayacağı bir alan. Bu bakımdan bu açığın giderilmesi oldukça önemli” diye konuştu.

Aksoy, özellikle sanayi kesiminin istediği nitelikte elemanların ne tür elemanlar olacağı, meslek liselerinden mezun olanların hangi alanlardan mezun oldukları konusunda MTSO ile başlatılan çalışmaların titizlikle sürdüğünü ifade ederek, “Geçtiğimiz hafta Tarsus-Mersin Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerimizle gerçekleştirilen toplantıda hangi nitelikte insanlara ihtiyaç duyulduğunun tespiti yapıldı. İhtiyaç duyulan alanlarda yeni kurslar açacağız. Bu kurslar, hem iş arayan işsizlerimiz için hem de o nitelikte işçi arayan işverenler için önemli bir fırsat yaratacaktır” şeklinde konuştu.

Amaçlarının, nitelikli elemanların yetiştirilmesi ve istihdam edilmesi olduğunu vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti; “İş arayanın iş bulamadığı, işçi arayanın da o nitelikte işçi bulamadığı süreçleri yaşadık. Bunu ortadan kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor.”

Konuşmaların ardından 'Gaz Altı Boru Kaynakçılığı' kursunu tamamlayan 16 kursiyere belgeleri dağıtıldı. Törene Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Kamil Çelebi Yılmaz, MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Akdeniz Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Kepekçi, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Urhan ile kursiyerler katıldı.

BAŞARILI KURSİYERLERE SERTİFİKA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 12:11:05
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 12:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?