8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Başarılı öğrencilere ödül

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, okuldaki şiddet olaylarına bakıldığında, tehdit, yaralama ve öğretmene karşı saygısızlığın öne çıktığına dikkat çekerek, son yıllarda az da olsa, öğrencilerde hap kullanma ve uyuşturucu kullanımının görüldüğünü söyledi. 

Mersin'de yapılan başarı değerlendirme sınavında dereceye giren öğrencilere Mersin Şevket Pozcu Lisesi'nde düzenlenen törenle ödülleri verildi. Mersin genelinde ilköğretim okulları ve liselerden toplam 157 bin 369 öğrencinin katıldığı sınavda dereceye giren her öğrenciye çeyrek altın ve başarı belgesi verildi. 

Ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, eğitim-öğretim yılı başlarken, bazı okullarda meydana gelen bir kısım şiddet hadiselerinin, bu yıla iyi bir başlangıç yapılamamasına neden olduğunu söyledi. 

Okuldaki şiddet hadiselerine bakıldığında, tehdit, yaralama ve öğretmene karşı saygısızlığın ön plana çıktığına dikkat çeken Ersoy, "Son yıllarda az da olsa, hap kullanma ve uyuşturucu kullanımı da ortaya çıktı. Bu açıdan eğitim bölgeleri arasında yapılan sportif müsabakalar veya il geneli itibariyle yapmış olduğumuz müsabakaların sonuçlarının çocuklar üzerinde olumlu etkileri olduğunu görmekteyiz" dedi. 

"Ders dışı egzersiz çalışmalarının denetim altına alınmış olması da büyük bir kazanç sayılır" diyen Ersoy, önümüzdeki yıllarda OKS sınavlarının da kaldırılmasının planlandığını ve bu uygulamanın öğrencileri biraz daha stresten uzaklaştıracağını vurguladı.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 10:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?