5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Başarılı öğrencilere ödül

Mersin’in Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru, ÖSS sınavında başarılı olan öğrencileri altınla ödüllendirdi.

Sözel 2’de Türkiye 4'üncüsü Mersin birincisi Ümmühan Gündüz, Türkiye 40’ıncısı Şeyma Arslan ve Türkiye 127’incisi Şüheda Ersöz’ü makamında kabul eden Doğru, altın öğrencilerin ancak altınla ödüllendirilebileceğini ifade ederek, öğrencilere Cumhuriyet altını ve birer bukette çiçek hediye etti.

ÖSS’de Erdemli’nin çıtayı her yıl bir üst seviyeye taşımasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Doğru, “Dersi derste öğren, öğretmeni derste iyi dinle formülü bu yıl öğrencilerimizi başarıya götürmüştür. Bu formül bütün öğrencilerimiz için geçerli bir formüldür. Okul, aile ve öğrenci birlikteliğinin önemi bir kez anlaşılmıştır. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimizi, öğrenci ve velilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Başarısıyla ilgili soruları cevaplayan Ümmühan Gündüz de, gece geç saatlere kadar hiç ders çalışmadığını ancak planlı bir çalışma yürüttüğünün altını çizerek, “Son birkaç yıl çok çalıştım ancak son bir yıl bunu söyleyemem. Gece geç saatlere kadarda ders çalıştığımı hatırlamıyorum. Ancak dersleri iyi dinledim, iyi takip ettim. Sonuçta başarı geldi” dedi.

İkinci mezunlarını veren Anadolu Öğretmen Lisesi’nin geçen yıl ilk mezunları ile yakaladığı başarı serisini devam ettirdiğini belirten Okul Müdürü Bahattin Uslu ise geçen yıl Türkiye yedincisi çıkan okullarından , bu yıl Türkiye dördüncüsünün çıkmış olmasının tesadüf olmadığını söyledi.

Uslu, okullarının 12 Sosyal Bilimler A sınıfı öğrencilerinden Ümmühan Gündüz’ün 390,302 puanla ÖSS Sözel 2 puan sıralamasında Türkiye 4’üncüsü, Şeyma Arslan’ın 375,316 puanla aynı sıralamada Türkiye 40’ıncısı, Şüheda Ersöz’ün de 365,283 puanla yine aynı sıralamada Türkiye’ye 127’incisi olduğunu kaydetti.

Aile ve okul öğretmenlerinin de katılımıyla gerçekleşen ziyaret sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru, öğrencileri Cumhuriyet altını ve birer buket çiçekle ödüllendirdi

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 13:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?