4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Başarılı öğrencilere onur belgesi

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ONUR BELGESİ

Mersin Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksek Okulu’nda dönem içerisinde derslerde başarı gösteren öğrenciler onur ve yüksek onur belgeleriyle ödüllendirildi.

16 yüksek onur belgesi ve 74 onur belgesi almaya hak kazanan Yüksekokul öğrencileri için Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı salonunda tören düzenlendi.

Törende konuşan Yüksek Okul Müdürü Erdem Daşcı, 2010 yılı itibariyle meslek yüksek okulları düzeyinde yeniden yapılanmaya gidildiğini belirterek, "Bu yapılanma 6 sömestr olmak üzere bir eğitim modeli uygulanmaya çalışılıyor. Bunun 1, 2 ve 4. yarıyılları okulda 3,5 ve 6. yarıyılları ise öğrencilerin kazandıkları programlara uygun sanayi, işletme, sektör alanında hangi meslekle uyuşuyor ise o alanlarda bir fiil uygulama olarak yapılacak. Yani o dönemlerde öğrenci okulda değil branşı üzerindeki, okulunun anlaşma yaptığı hizmet biriminde eğitiliyor olacak. Ders hocaları ise o iş yerlerinde iş yeri öğreticileriyle eğitimin sağlıklı bir biçimde yürüyüp yürümediğini sürekli bir biçimde kontrol edecekler. Bu çok büyük bir yapısal dönüşüm. Sadece idarecilerin kendi olanakları ile dönecek bir iş değil. Bu aşamada iş dünyasının taşın altına elini koyması gerekmektedir. Bu bağlamda iş dünyasının yüksek okullara çok büyük destek çıkmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Meslek yüksek okullarının ülkenin iş gücünü karşılayan birimlerin olduğunu belirten Daşcı, şunlrı söyledi:

“Meslek okullarımız ülkenin iş gücü alanlarındaki çalışan eksikliğini giderebilmek amacı üzerine kurulu kurumlardır. Bu alanların eğitim aşamasında bizlere açılması gerekmektedir. Öğrencilerimiz o dönemde tüm eğitimi orada yapabilmesi gerekiyor. Bunun içinde buradan bundan sonraki süreçle ilgili iş dünyamıza bir mesaj iletmek istiyoruz. Bizim okul bünyemizde bin 92 öğrencimiz bulunmakta. Bu gün burada ödül alan öğrencilerimiz ise sorumluluklarının bilincinde, ailesine, ülkesine ve birey olarak kendisine ve kurumuna karşı sorumluluklarını bilerek daha dikkatli oldular. Bu arkadaşlarımızdan 16 tanesi not ortalamaları üzerinden Yüksek Onur Belgesi ve 74 tanesi de Onur Belgesi almaya hak kazandılar. Hepsini çok seviyoruz. Fakat burası bir eğitim kurumu. Ülkenin iş gücü ihtiyacına cevap vermeye çalışan bir kurum. Elbette ki bu durum bir anne babanın bütün evlatları sevmesi gibi bir şey. Fakat göğsümüzü kabartanları. Bizi mutlu eden öğrencilerimize de ayrı bir sevgimiz var.”

Ödül alan öğrenciler ödüllerini, Arpaçbahşiş Belediye Başkanı Musa Demir ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyelerinden Halit Çortul, Okul Müdürü Erdem Daşcı ve öğretim görevlilerinin ellerinden aldılar.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ONUR BELGESİ
BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ONUR BELGESİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 12:02:01
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 12:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?