4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Başarılı sporculardan Türk'e ziyaret

BAŞARILI SPORCULARDAN TÜRK'E ZİYARET

Alanya'da organize edilen; 'Büyükler Taekwon-do Şampiyonası'nda mücadele ederek önemli derecelere imza atan Mersinli sporcular kente döndü.

Akdeniz Belediyespor formasıyla müsabakalara katılan sporcular, Belediye Başkanı Fazıl Türk'ü makamında ziyaret ederek, katkı ve desteklerinden dolayı kendisine teşekkür etti.

26-31 Ocak 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada Medet Dolaş Türkiye 3.'sü olurken, Abdullah Çakar ise çeyrek finale kadar yükselme başarısı gösterdi. Aynı müsabakada Mersinli 2 sporcu da Avrupa Şampiyonası için Milli Takım seçmelerine katılmaya hak kazandığı bildirildi. Şampiyon sporcular, Türkiye Taekwon-do Mersin İl Temsilcisi Mustafa Dolaş ile birlikte Fazıl Türk'ü makamında ziyaret etti. Burada konuşan Mustafa Dolaş, 68 ilden toplam 372 kulübün bin 850 sporcuyla şampiyonaya katıldığını hatırlatarak, Mersin adına elde edilen başarınınsa gelecek açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.

Dolaş, "Takımımıza yeni sporcular takviye ederek bir sonraki müsabakalarda Mersin ve Akdeniz Belediyesi adına bundan sonra amacımız; Dünya, Avrupa ve Türkiye Şampiyonları çıkartmak olacak" dedi. Kentte amatör sporlara uzun yılar önemli bir desteğin verilmediğinin altını çizen Dolaş, ancak bu durumun Akdeniz Belediyesi'nin katkılarıyla tersine dönmeye başladığının altını çizerek, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Gerek Akdeniz Belediyesi, gerekse de Belediyespor sayesinde başarılı yüzlerce gencimiz diğer kentler adına değil, Mersin ve Akdeniz adına müsabakalara katılarak, önemli başarılara imza atmaya başladı. Bu başarımızı bundan sonra da daha üst noktalara taşıyacağız" diye konuştu.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de, kulübün taekwon-do dalında ilk defa ulusal ölçekteki bir organizasyona katıldığına dikkat çekerek, şampiyonada elde edilen başarının da kendilerini gururlandırdığını anlattı. Fazıl Türk, spora ve sporcuya, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da destek vereceklerini ifade ederek, "Sporcularımızın, ülkemiz, kentimiz ve belediyemiz adına ulusal ve uluslararası müsabakalara katılması ve buralarda elde edeceği başarıları bizleri onurlandırır" diye konuştu. Sportif aktivitelerin, gençleri ve çocukları kahveden, sokaktan ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdığını vurgulayan Türk, bu yöndeki mücadeleleri ve başarıları dolayısıyla Kulüp Başkanı Selim Ekici ve Federesyan Temsilcisi Mustafa Dolaş'a da teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 18:09:03
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 18:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?